Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Acı haber yüreklere kor gibi düştü…

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Iğdır’ın Aralık ilçesinde, İran sınırında devriye görevi yapan askerleri taşıyan aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristler önceden yola tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada hemşerimiz Sözleşmeli Er Hakan Özdemir şehit oldu, 1 asker de yaralandı.

 

HAİNLER PATLAYICIYI, UZAKTAN KUMANDAYLA İNFİLAK ETTİRDİ

Saldırı, Türkiye- İran sınırının Aralık ilçesi Dilucu bölgesinde oldu. PKK’lı teröristler, devriye görevi yürüten Iğdır 5’inci Hudut Alay Komutanlığı’nda görevli askerleri taşıyan aracın geçişi sırasında, yola tuzakladıkları el yapımı patlayıcı, uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Saldırıda 2 asker yaralandı. Yaralı askerler, ambulanslarla Aralık Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak askerlerden hemşerimiz Sözleşmeli Er Hakan Özdemir, doktorların tüm müdahalesine karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer asker ise Iğdır Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Saldırılının ardından bölgeye takviye birlikler sevk edildi. Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla operasyon başlatıldı. Kırıkkale-Balışeyh İlçesi Hüseyin Bey Obası Köyü nüfusuna kayıtlı Piyade Sözleşmeli Er Hakan Özdemir’in 2 yıllık evli olduğu ve baba ocağının yine köyünde olduğu öğrenildi.

 

VALİDEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kırıkkale Valiliği “İlimiz Balışeyh İlçesi Hüseyinbeyobası Köyü nüfusuna kayıtlı Piyade Sözleşmeli Er Hakan Özdemir, Iğdır/Aralık ilçesinde bölücü terör örgütü mensupları ile 10.05.2019 Cuma günü girilen çatışma sonucu ağır yaralanmış, sevk edildiği Iğdır/Aralık Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen, kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ise “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz” denildi. Şehit Piyade Sözleşmeli Er Hakan Özdemir’in naşının Kırıkkale’de bugün(Cumartesi günü) öğle namazına müteakip Nur Camiinde düzenlenecek resmi törenle toprağa verilecek.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x