Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Aday öğretmenler Mesleğe ilk adımı attılar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

2016 yılı Şubat döneminde yetiştirilmek üzere ilimiz atanan 128 aday öğretmenler, Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantı ile bilgilendirildi.
 
128 ADAY ÖĞRETMEN ATANDI
Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Ali Kolat’ın yanı sıra Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Şube Müdürleri ve aday öğretmenler katıldı. 2016 yılı Şubat döneminde yetiştirilmek üzere ilimiz emrine atanan 128 aday öğretmen, öğretmenlik mesleğine ilk adımı attı. Milli Eğitim Müdürü Çetin, Şubat döneminde 128 aday öğretmenin eğitim almak için MEB’e müracaat ettiklerini belirterek, Eylül ayına kadar sürecek öğretmenlik mesleğinin ilk adımı attıklarını dile getirdi.
 
YENİ BİR KONSEPT
Her yıl aramıza yüzlerce kişinin katıldığını dile getiren Müdür Çetin, “Öğretmenlik bir kariyer mesleğidir. Bunun için Milli Eğitim Bakanlığımız bu yıl farklı bir konsept geliştirdi. Yeni atanan aday öğretmenlerimiz rehber öğretmenleri gözetiminde derslere katılabilecekler. Allah izin verirse önümüzdeki Eylül ayında okullar açıldığında 128 öğretmenimiz ders başı yapacaklar”
 
YOLUN İLK YOLCULARI
Usta, çırak ilişkisini öğretmenlik mesleğine taşıyarak daha model bir öğretmen oluşturmak için aday öğretmenlik konsepti oluşturulduğunu söyleyen Çetin, ‘Sizde bu yolun ilk yolcususunuz’ dedi. İlimizin öğretmen sayısı itibariyle iyi bir konumda olduğunu dile getiren Vali Ali Kolat ise; “Sınıflarımızdaki öğrenci sayımız 18-25 kişiden oluşuyor. İlk defa öğretmenlerimiz rehber öğretmen nezaretinde derslere katılacaklar” diye konuştu.
 
ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ SİZLERİN ELİNDE
Öğretmenlere tavsiyelerde bulunan Kolat, “Genel kültür olarak kendinizi iyi yetiştirin. Yabancı dilinizi geliştirin. Öğretmenlerimiz öğrencilerine beceriler kazandırmalıdır. Bir öğrencimizin resim becerisi olsun, diğerinin sanat becerisi olsun gibi. Yeter ki çocuklarımıza bir şeyler kazandıralım. Dersleri verdim bitti demekle olmuyor. Çocuklarımızın geleceği sizlerin elinde” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Vali Ali Kolat aday öğretmenlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu