GündemManşetSağlık

Adımlar sağlık için atıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü’nün ikincisi Celal Bayar Parkı’nda gerçekleşti. Programa Sağlık Bakanlığı’ndan daire başkanları da katıldı.
DAİRE BAŞKANLARI DA KATILDI
Adımlar sağlık için atıldı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriSağlıklı Yaşam Yürüyüşü’ne Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Dr.M.Erkan Çiçek ile Sağlık Bakanlığı Kanser Hizmetleri Daire Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin, İl Milliği Eğitim Müdür Vekili Bahattin Kapucu, , Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Ender Güngüneş İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun,  yürüyüşe katılanlar arasındaydı. Genel Müdür programa katılan tüm konuklarla sohbet etti. Kırıkkale Sağlık İl Müdürlüğü’nde görev yapan şube müdürleri, personeli, Mehmet Akif Anadolu lisesi öğrencileri ve pikniğe gelmiş olan aileler de yürüyüşe katıldılar.
OBEZİTEYE DİKKAT
İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Güngüneş, her ay düzenlenecek bu yürüyüşün ilkini 27 Nisanda yapıldığını vatandaşın önem verdiğini gördüklerini, bu yürüyüşü her ayın son haftasında yürüteceklerini belirtirken şu bilgilere yer verdi; “Obezite önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Çağımızın en büyük sağlık problemlerinden biri olan obezite, kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, şeker hastalığı, bazı kanser türleri, solunum sistemi hastalıkları, kas-iskelet sistemi hastalıkları gibi pek çok sağlık probleminin oluşmasına zemin hazırlamaktadır. Hayat kalitesi ve süresini olumsuz yönde etkilemektedir.
5 GÜN 30 DAKİKA FİZİKSEL AKTİVİTE
Vatandaşımızdan uzun süre oturmamalarını, hareketli olmalarını istemekteyiz. Haftanın 5 günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılması, sağlığın korunması, kardiyovasküler hastalıkları, diyabet, kolon ve meme kanseri riskini azaltmak için yeterlidir” dedi. Celal Bayar Parkı’nda hazırlanan parkurda yürüyüş yapan katılımcılara Pedometer (Adimsayar), tişört ve şapka dağıtıldı. Parkur sonunda katılımcılara elma, muz ve su ikramında bulunuldu. Programa katılan protokole testi güveç ve plaket takdim edildi.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu