Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

AFAD Gönüllülerinden Mesaj Var

Kırıkkale’ye gelen depremzedelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak için yardım çağrısında bulunuldu.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’ye gelen depremzedelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak için yardım çağrısında bulunuldu.

Kahramanmaraş’ta üst üste meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremden etkilenen depremzedelerin bir bölümü Kırıkkale’ye getirilerek KYK yurtlarına ve yardımseverlerin gönderdiği evlere yerleştirildi. Diğer taraftan Kırıkkale’ye getirilen depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için AFAD Kırıkkale Koordinasyon Merkezi gönüllüleri hummalı bir çalışma başlattı. Gönüllüler yardım konusunda iş insanlarına çağrıda bulundu.

 

DEPREMZEDELER KIRIKKALE’YE GELMEYE BAŞLADI

Türkiye’yi yasa boğan depremden etkilenen depremzedelere Kırıkkale kapılarını açtı. Kırıkkale’ye getirilen depremzedeler KYK yurtları başta olmak üzere misafirhanelere, hayırseverlerin gönderdiği adreslere yerleştiriliyor. Depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için Kırıkkale Gençlik Merkezi ve Yahşihan Gençlik Merkezi’ne açılacak olan ‘Sosyal Market’te depremzedelerin ihtiyaçları ücretsiz olarak karşılanması amaçlanıyor. Yardım faaliyetlerini Kırıkkale Valiliği koordinesinde sürdüren AFAD Kırıkkale Koordinasyon Merkezi gönüllüleri yardımseverlere çağrıda bulunarak öncelikleri sıraladılar.

 

ÖNCELİKLİ İHTİYAÇLARI SIRALADILAR

Sosyal medyadan çağrıda bulunan AFAD Kırıkkale Koordinasyon Merkezi gönüllüleri “Kırıkkale’nin değerli iş insanları, yardımseverlerinden öncelikli beklentilerimiz var. Şuan AFAD Kırıkkale Koordinasyon Merkezindeyiz. Acil olarak Peynir, zeytin, süt, mercimek, kadın pedi, kağıt havlu, zeytinyağı, salça, bebek bezi, bisküvi, çay, sıfır kıyafet, tuvalet kağıdı, ıslak mendil, erkek, kadın, çocuk iç çamaşırı, şeker, tuz, reçel, çocuklarımız için oyuncağa ihtiyacımız var. Elimizdeki ürünler tükeniyor, lütfen bu konuda duyarlı olalım. Herkes elinden geldiğince bu malzemeleri temin ederek Halk Eğitim Merkezimize getirsin. Deprem bölgesinden gelen depremzedelerimizin ihtiyaçlarını karşılamamız gerekiyor”.

 

KIRIKKALE’NİN YARDIMSEVERLİĞİNİ HERKES GÖRDÜ

Açıklamanın devamında “Deprem anından itibaren Kırıkkale’nin yardımseverliğini tüm Türkiye öğrenmiş durumda. Yardımseverliğimiz, iyi niyetliliğimiz, insanlarımıza uzattığımız elleri herkes gördü. Kimlerin yardım ettiğini hep birlikte gördük. Yardım yapan herkesten Allah razı olsun. Lakin önceliklerimiz ve ihtiyaçlarımız var. İçerisinde temel gıda maddelerinin bulunduğu bir ailenin evine alacağı erzak ne ise ona ihtiyaç var. Depremzedelerimiz Kırıkkale’ye gelmeye başladı. Elimizde yeterince erzak olmadığı için ailelerin ihtiyacını karşılayamıyoruz. Mahcup duruma düşüyoruz. Size güveniyoruz Kırıkkale” ifadelerine yer verdiler.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x