Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Ahılı’da anız yangını

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Merkeze bağlı Ahılı köyünde öğle saatlerinde meydana gelen anız yangınında yaklaşık 500 dönümlük arazi kül oldu. Çıkan yangın çevrede bulunan sebze ve meyve bahçelerine de büyük oranda zarar verdi.

EV VE BAHÇELER ZARAR GÖRDÜ

Ahılı köyü ömerli mevki armutlu caddesi üzerinde öğle saatlerinde anız yangını çıktı. Yangında yaklaşık 500 dönüm arazide bulunan işlenmiş hububat arazisi yanıp kül oldu. Yangın nedeniyle bölgede bulunan bazı evler ve bahçeler, ağaçlar zarar gördü. Bölgeye 112 acil servis ekipleri ile orman işletme müdürlüğü, MKE ve Kırıkkale Belediyesi itfaiyesi sevk edildi. Rüzgarında etkisiyle dağılan Yangın ekipler tarafından söndürüldü.

KÖY SAKİNLERİNDEN TEPKİ

Anız yakanlara tepki gösteren köy sakinlerinden Veli Yılmaz, meydana gelen yangının sebze ve meyve bahçelerine zarar verdiğini söyledi. Anız yakanlar hakkında caydırıcı cezalar uygulanması gerektiğini belirten Yılmaz “Anız yangınıyla ağaç, çalı ve toprak üstü canlıları, henüz hasat edilmemiş komşu tarlalardaki ürünleri, meyve bahçeleri, ağaçlandırma çalışmaları ve telefon direkleri etrafındaki yerleşim yerleri, anız artıkları ile beslenen yaban hayvanları zarar gördü. Anız yakanlar en ağır şekilde cezalandırılmalıdır” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x