Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Ahilik Haftası Kutlamaları Bugün Başlıyor

Kırıkkale’de 35. Ahilik Haftası Kutlamaları bugün başlıyor. 18 Eylül’e kadar devam edecek etkinliklerle ilgili açıklamalarda bulunan Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Osman Cebeci, Ahi Evran’ın mirasına sahip çıkan Kırıkkalelilere şükranlarını sunarak, “Ahilik kültürünü iyi tanımalıyız, tanıtmalıyız” diye konuştu.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de 35. Ahilik Haftası Kutlamaları bugün başlıyor. 18 Eylül’e kadar devam edecek etkinliklerle ilgili açıklamalarda bulunan Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Osman Cebeci, Ahi Evran’ın mirasına sahip çıkan Kırıkkalelilere şükranlarını sunarak, “Ahilik kültürünü iyi tanımalıyız, tanıtmalıyız” diye konuştu.

AHİLİK KÜLTÜRÜNÜN YERİ BAMBAŞKADIR

Asırlardır süregelen ve esnaflığın ahlak kültürü alanında adeta mihenk taşı olan Ahilik Haftası kapsamında Kırıkkale’de bir dizi etkinlikler düzenlenecek. Kırıkkale Valiliği, Ticaret İl Müdürlüğü, Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) tarafından organize edilen etkinliklerin bu yıl 35’incisi gerçekleştirilecek. KESOB Başkanı Osman Cebeci, Ahilik Haftası, merkezi Kırşehir olmak üzere, Kırıkkale’de de 12 -18 Eylül tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacağını söyledi. Başkan Cebeci,  “Esnaflık abidesinin bir gelenek ve kültürü olan ahilik kültürünün yeri bambaşkadır Çünkü ahilik camia olarak bizlerin köküdür. Dünyadaki ilk meslek örgütlenmesidir. Bugün üyelerimize verdiğimiz hizmetlerin birçoğu geçmişte ahi ocağının yaptığı işlerinin bugüne yansımasıdır. Bugün dünyada özel sektörün çatısını oluşturan oda sistemlerimiz tarihimizdeki ahiliğin günümüzdeki tezahürüdür. Ahiliğin dünyadaki ilk meslek örgütlenmesi olduğuna işaret eden Cebeci, “Ahilik kültürünü iyi tanımalıyız, tanıtmalıyız. Zira bu değerlerin her biri iş hayatında kalıcı başarı için vazgeçilmezdir. Rahmetli Muharrem Ertaş ne güzel diyor, ‘Aşk ile çalışan yorulmaz.’ İşte bugünün Ahileri olan camiamız aşk ile çalışıyor. Dünyanın her coğrafyasında iş yapıyor, bayrağımızı gururla dünyada dalgalandırıyor. Rabbim bizlere de Ahilik kültürünün korunması ve geliştirilmesi için katkı sunmayı nasip etsin” ifadesini kullandı.

 

AHİLİK KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ YAPILACAKTIR

Program hakkın bilgi veren Başkan Cebeci, Ahilik Haftası’nın bugün saat 10.00’da Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’na çelen sunumu ile başlayacağını söyleyerek, “Aynı gün içerisinde Valimiz Sayın Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı, Ticaret ve Sanayi Oda Başkanımız Sayın Ahmet Varlı ziyaret edilecektir. 13 Eylül 2022 tarihinde Salı günü saat 10.30’da Kırıkkale Belediyesi önünden, Belediye mehteran takımı eşliğinde Kültür Merkezi istikametine esnaflarımız, vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, meslek lisesi öğrencilerimiz ve protokol üyelerimizle birlikte Ahilik Kortej yürüyüşü yapılacaktır. Kültür Merkezinde program devam edecektir. Ahi İl Kutlama Komitesince, Kırıkkale merkez, Hüseyin Kahya mahallesinde yorgancılık yapan İlin ahisi seçilen Mehmet Saydam, İlin kalfası seçilen Murat Aktaş ve İlin çırağı seçilen İbrahim Gündoğan’a cübbe giydirme ve şed kuşatma töreni yapılarak ödülleri takdim edilecektir. Programın devamında 15 Temmuz Demokrasi meydanında, Unutulmaya Yüz tutmuş Meslekler, Kadın Kooperatifleri ve Halk Eğitim Sergisi düzenlenecektir. Kırıkkale Belediyesi tarafından meydanda kurulan çadırlarda etli bulgur pilavı ikram edilecektir.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x