Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

Ahmet Önal Rekor Oy İle Belediye Başkanı oluyor

Kırıkkale'de Ahmet Önal ile Cumhuriyet Halk Partisi 47 yıl aradan sonra tekrar Kırıkkale Belediye Başkanlığında önde gidiyor. 

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de Ahmet Önal ile Cumhuriyet Halk Partisi 47 yıl aradan sonra tekrar Kırıkkale Belediye Başkanlığında önde gidiyor.

Seçim sürecinde yapılan Ahmet Önal hakkında yapılan bir çok algıya rağmen Kırıkkaleliler sandıkta Ahmet Önal’a sahip çıktı.Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Belediyesini 1978 yılında Sahir Koçak’la kazanmıştı. 10 yıldır Kırıkkale Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Mehmet Saygılı ise seçimi kaybetti.

AHMET ÖNAL KİMDİR ?

Hukukçu, avukat, siyasetçi, XXVII. Dönem Kırıkkale Milletvekili. 1983, Kırıkkale doğumlu. Baba adı Ahmet, anne adı Zübeyde. 2005 yılında Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Kırıkkale’de serbest avukatlık yaptı. Kırıkkale Barosunda birçok komisyonda görev aldı. 2015-2018 yılları arasında CHP Kırıkkale İl Başkanlığı görevini yürüttü.Ahmet Önal, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden XXVII. Dönem Kırıkkale Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Millî Savunma Komisyonu Üyesidir. Orta düzeyde İngilizce bilen Önal, evli ve 2 çocuk babasıdır.Ahmet Önal, 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden XXVIII. Dönem Kırıkkale Milletvekili olarak Kırıkkale’de çalışmalarına devam etmektedir. Ahmet Önal 31 Mart 2024 mahalli idare seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Kırıkkale Belediye Başkanlığını kazandı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x