Siyaset

Ahmet Önal TBB Seçimlerinde Oyunu Kullandı

Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığı için Ankara’da oy kullandı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığı için Ankara’da oy kullandı.

Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) seçimlerinde toplam 765 delege oy kullandı. Seçim öncesinde CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, AKP, DEM Parti, MHP ve Yeniden Refah Partisi’ne yönetimde oransal olarak temsilci bulundurmayı önerdi ancak AKP ve MHP ortak liste teklifini reddetti.

TBB Başkanlığı seçiminde, 31 Mart’ta yüzde 37,7 oy oranıyla birinci parti olan CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu aday gösterdi.

Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) yeni başkanı Ekrem İmamoğlu seçildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu seçimde 515 oy alırken rakibi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç 250 oyda kaldı. Birinci başkan vekili ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar oldu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ise ikinci başkanvekili olma hakkı kazandı.

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x