Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşetSağlık

‘Aile hekimliği biterse…’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Şaban Ünsal, aile hekimlerinin yaşadığı sıkıntılara değinerek, 23 Kasım Cumartesi günü (Yarın) Sağlık Bakanlığı önünde eylem yapacaklarını duyurdu. Dr. Ünsal, “Aile hekimliği biterse, vatandaş memnuniyeti de biter” dedi.

‘Aile hekimliği biterse…’ - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Dernek Başkanı Dr. Ünsal

YETKİLİLERİ UYARIYORUZ

Dernek Başkanı Dr. Ünsal yazılı açıklamasında şunları söyledi; “Sağlıkta dönüşümün en önemli ayağı ve vatandaşların sağlık sisteminden en çok memnun oldukları aile hekimliği uygulamasının geleceği karardı. Aile hekimliği uygulamasını dolgu malzemesi olarak görerek, başarısız yönetim anlayışları ile özlük haklarında gerilemeye neden olan,iş güvencesini ortadan kaldıran, sürekli gelecek kaygısı yaşatan, gücünün üstünde görevi vermeye çalışan yeni düzenlemeleri kabul etmiyor ve yetkilileri uyarıyoruz, aile hekimliği biterse vatandaş memnuniyeti de biter.

YÜZDE 97 BAŞARI SAĞLANDI

Bugüne dek koruyucu sağlık hizmetlerinde çok başarılı olan, aşı oranlarında Avrupa ortalamasının üzerinde % 97 başarı sağlayan, anne ve bebek ölümlerini yarı yarıya azaltan, halkın sağlık sisteminden memnuniyetinin % 80’e çıkmasını sağlayan aile hekimliği uygulamasında  aile hekimliği çalışanlarının özlük haklarında geri adımlar atılmaya başlandı. Atılan geri adımlar ve aile hekimliğinden vazgeçilmesi ile Aile hekimliğinden olduğu kadar geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlık kontrolleri, bulaşıcı hastalıklardan koruyucu aşıları, erişkin vatandaşlarımızın kronik hastalıklarının yakından takip ve tedavileri aksayacak, vatandaş memnuniyetinden geri dönüşler başlayacak daha önemlisi halk sağlığında gerilemeler olacaktır.

‘ASİ GÖREVLERİNİ YAPAMAYACAK HALE GETİRİLECEK’

Kendi görevlerini yerine getiremeyen ve planlamasını yapamayanlar yüzünden Aile Hekimlerine  ek görevler verilerek, kendi asli görevlerini yapamayacak hale getirilecektir.Bu durum da  aile hekimliği çalışanlarının yaptığı; Aşılamalar, izlemler, koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerini aksatacak, halkımızın sağlığı için telafisi mümkün olmayan kayıplara neden olacaktır.Vatandaşlarımıza da seslenmek istiyoruz; aile hekimliğinde sona geliniyor.Sağlığınıza sahip çıkmak, eski sağlık ocağı sistemine dönmemek için lütfen Aile hekiminize sahip çıkınız. Biz Aile hekimleri her zaman halkımızın yanında olacağız. Gücümüz yettiğince, halkımız  için aile hekimliği yapmaya devam edeceğiz. Bakanlık tarafından , yönetim zafiyetlerinden doğan aksamaları kapatmak için ; Biz Aile Hekimlerine yüklenmek istenen Aile Hekimliği haricinde ki  çok sayıda  görev veya görevleri yapmayacağız. Bilinmelidir ki dünyanın hiçbir ülkesinde Aile hekimlerine, başka bir kurumda başka bir hekimin yerine onun görevler verilmemektedir.

‘DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK’

Ülkemizde sağlık çalışanlarının ancak %30 u yaptığı işten memnundur. Dünyada bunun başka bir örneği yoktur. Bu kabul edilebilir ve demokratik bir ülkeye yakışır bir oran  değildir. Bizde bunu kabul etmiyoruz.Yetkililer bu oranı daha da düşürecek uygulamalardan derhal vazgeçmelidir.  Yetkilileri halkın sağlığına, Aile Hekimliğine  sahip çıkmaya çağırıyoruz. Biz aile hekimleri olarak Halkın sağlığı için Aile Hekimliği uygulamasına sahip çıkmaya ve Halkın yanında olmaya devam edeceğiz. Gerektiğin de haklarımızı savunmak için tüm hukuki ve eylemsel yollara başvuracağımızı ve bundan geri adım atmayacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Halkımızın sağlığına ,Aile Hekimliğine sahip çıkmak Kötü uygulamalara dur demek için tüm Türkiye de 44.000 Aile Hekimliği Çalışanımızı ve halkımızı  23 Kasım 2013 Cumartesi günü saat 14:00 da Sağlık Bakanlığımızın önünde Sağlık Bakanı ile görüşmeye davet ediyoruz”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Mustafa Koru
Mustafa Koru
22 Kasım 2013 10:51

Bence vatandaş memnuniyeti değil 8-10 bin liara civarında maas aldıkları için hekim memnuniyeti var. Vali bile o maasa yaklasamıyor

Başa dön tuşu