Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Ak Partide Kongre Rüzgârı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

15 Temmuz Darbe girişimin ardından erken yerel seçim, erken genel seçim ve erken ikili seçim gibi birçok öngörü gündeme gelse de, hedef Anayasa Değişikliği referandumu olarak belirlendi. Ancak Ak Parti referandumdan önce teşkilatlarda yenilenme çalışmalarına girecek.

GÜÇLÜ YÖNETİMLER

Ak Parti Genel Merkezinin şuan tek gündemi Anayasa Değişikliği. 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından kamuoyunda Ak Parti kendi içini de temizlesin çağrılarına 100 kişilik bir ihraç kararıyla karşılık veren Ak Parti Genel Merkezi İlk Baharda hesaplanan referandum öncesi 2017 yılında olması gereken kongrelerin yapılması için çalışmalara başladı. Türkiye’nin gelmiş geçmiş en stratejik anayasa değişikliğini kapsayan ve Cumhuriyetin ilanı kadar ülke yönetimini doğrudan etkileyecek bir değişikliği içinde barındıran Referandum öncesi teşkilatların güçlendirilmesi ve daha heyecanlı ekiplerle bu kritik virajdan dönülmesi hesaplanıyor.

İLÇELER OCAK’TA

Ak Partide hesaplara göre Yurt genelinde Ocak ayında İlçe kongrelerine gidilecek. Şubat sonu Mart başı gibi de İl Kongrelerinin tamamlanması Nisan-Mayıs aylarında da Anayasa Paketi Referanduma götürülecek. MHP nin referanduma sıcak bakması ile Anayasa Paketi çalışmaları hızlandırıldı. Ak Parti meclisten değişiklik paketini referanduma götürecek çoğunluğu bulamazsa Erken bir genel seçim havasına girebileceği de ön görülüyor. HDP’nin baraj altı kalacağını gösteren anket sonuçlarına göz ardı etmeyen Ak Partide “değişiklik meclisten geçmezse yine millete gideriz” şeklinde ifadelerin kullanıldığı öğrenildi.

SIKIŞMAMAK İÇİN

Anayasa değişiklik paketinin önüne çıkacak olası sorunlar karşısında hazırlıklı olan ve B-C planlarını da masa üstünde tutan Ak Parti, olası bir sıkıntı durumunda erken genel seçim olacağından ve kongrelerin 2017  yılı içerisinde yapılması zorunlu olduğundan takvim sıkışıklığı yaşamamak için Haziranda olması gereken kongrelerin erkene çekilmesinin olası görüldüğü ve Teşkilatlardan Sorumlu birimlerin çalışmalara şimdiden başladığı öğrenildi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x