Manşet

Akdağ,Modern bir Kırıkkale istiyoruz

Kırıkkale Gönüllüler Birliği Başkanı Resul Akdağ amaçlarının yaşam kalitesi yüksek bir Kırıkkale olduğunu dile getirdi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Gönüllüler Birliği Başkanı Resul Akdağ amaçlarının yaşam kalitesi yüksek bir Kırıkkale olduğunu dile getirdi.

Resul Akdağ haftalık ve aylık açıklamalarına devam ediyor Başkan Akdağ bu haftaki açıklamasında Kırıkkale’nin gelişme yolunda hızlı mesafe alması gerektiğini dile getirdi.

Akdağ yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi ;

Gayemiz Kırıkkale insanını mutlu, güzel ve yaşanabilir modern bir şehirde yaşatmaktır. Bunun için Kırıkkale’nin kalkınması lazım. Kalkınmada üniversite, sanayi ve tarımla olur. Bu sektörler arasındaki koordineyi Belediye Başkanı sağlar. Üniversite ile işbirliği yapılarak şu yöntemler tavsiye edilir:

1- Sanayi işbirliği
2- Araştırma ve geliştirme projeleri
3- Eğitim programları ve seminerler
4- Girişimcilik ve inovasyon destekleri
5- Sosyal sorumluluk projeleri
6- İletişim ve ilişki yönetimleri
7- Kampüs dışı etkinlikler. Üniversiteden alınacak bu bilgilerle sanayi sektöründe ve tarım sektöründe üretim artırılarak Kırıkkale kendi ihtiyaçlarını karşıladığı gibi çevre illere ve dışarıya ihracat yaparak şehrin ekonomisi kalkınır. Sanayi sektöründe MKE, Tüpraş, üniversite ve işadamları bir araya gelerek MKE ve Tüpraş’ın yan sanayi tesisleri harekete geçirilmelidir. Dinek dağına Roketsan fabrikası kuruluyor. Bunun gibi silah ihtisas organize sanayi kurulmalıdır. Kırıkkale 2002 yılında Türkiye’nin silah üretimi yönünden %30’unu karşılıyordu. Şimdi ise %3’ünü karşılıyor. Yani MKE’yi büyültecekleri yerde küçültmüşler. Geçen 20 yılda MKE aynı kalsa gene iyiydi. Demek ki Kırıkkale iyi yönetilmemiş. Tarım sektöründe de yine üniversite ile işbirliği yapılarak Kırıkkale coğrafyasındaki arazilerin toprak analizleri, sulu ve susuz araziler tespit edilerek modern araçlar kullanılarak üretimi en üst seviyeye çıkarmak lazım. Sulu tarımda Kızılırmak ve Çoruh deresinden faydalanmak lazım. Böylece yetişen bitki ve meyveleri işleyerek yem, gübre, makarna, şeker, ün, ilaç ve kozmetik vs.fabrikaları kurarak değerlendirmek aynı zamanda arıcılık ve hayvancılığı geliştirerek et ve et ürünleri ( sucuk, salam, sosis gibi) süt ve süt ürünleri ( peynir, tereyağı, ayran, yoğurt gibi) işleyen tesisler kurarak üretimi en iyi şekilde değerlendirip piyasaya sunmak.

Böylece üniversitre, sanayi ve tarım sektörü organize edildiği takdirde Kırıkkale kalkınır ve işsizlik olmazdı. Bunun yanında bütün mahallelere spor tesisleri, yaşlı bakım merkezleri, ekmek fırınları, alış veriş merkezleri, kreşler, park ve bahçeler yapacak bilge bir belediye başkanı lazım. Böylece Kırıkkale mutlu, güzel, yaşanabilir, modern bir şehir olur. Bu duygularla bütün hemşerilerimize selam ve saygı sunarız.

Kırıkkale Gönüllüleri Birliği

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x