GündemKırıkkaleManşet

Alasakal Müftü unutulmadı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Geçmiş yıllarda ilimizde uzun yıllar din hizmetleri alanında görev yapan ve 1962’li yıllarda o dönemin müftüsü olan Alasakal Müftü olarak bilinen Musafa Efe, vefatının dördüncü yılında KİM-DER tarafından düzenlenen programla dualarla anıldı.

 

KUR’AN-I KERİM OKUNDU

Kırıkkale halkı tarafından ‘Alasakal Müftü’ olarak bilinen ve kendisini İslam’a adamış emekli il Müftüsü Mustafa Efe hayatını kaybeşinin dördüncü yılında dualarla anıldı. KİM-DER yönetimi tarafından Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Milletvekili Abdullah Öztürk’ün yanı sıra; sivil toplum kuruluş temsilcileri, kamu kurum il müdürleri ve KİM-DER yönetim kurulu üyeleri katıldı. Din görevlileri tarafından duaların edildiği programda Alasalak Müftü için Kur’an-ı Kerim okundu.

 

KENDİSİNİ İSLAM’A ADADI

Daha sonra Mustafa Efe’nin öz geçmişi hakkında bilgi veren KİM-DER yetkilileri, “Alasakal Müftü Kayseri’nin Pazarören İlçesi doğdu. 1962 yılında o zamanki müftü olan ve “Alasakal” lakabıyla tanınan Mustafa Efe kendisini İslam’a adamış ve aynı zamanda 16 ciltlik Fetavay-i Hindiyye adlı fıkıh eserinin mütercimi idi. 11 çocuk babası olan hoca efendi ‘Alasakal Müftü’ 10 adet İslam dinleriyle ilgili kitaplarında yazarlığını yapmıştır.”

 

ONUN ESERLERİ YAŞATILACAK

Alasakal Müftü’nün geride büyük bir ilim ve irfan bilgisini bıraktığını söyleyen Milletvekili Abdullah Öztürk, “Onun eserlerinin yaşatılması konusunda elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Çünkü kendini İslam’a adayan böylesine güzel bir insanı vefatının yıl dönümünde anmak bizim için de son derece önemlidir. Programın yapılmasına emeği geçen KİM-DER yönetimine sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu