Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Aleviler dershanelerin kapatılmasını istemiyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin Hasandede beldesinde yaşayan alevi vatandaşlarda dershanelerin kapanmasını istemiyor. Dershanelerin kapanmasıyla terörün güçleneceğini ve  Türkiye genelinde de eğitimin aksayacağı hemfikrinde birleşen alevi vatandaşlar, hükümettin tutumunun yanlış olduğunu beyan ediyorlar.

‘BOŞLUKTA HİSSEDERLER’

Dershanelerin kapatılmasına kesinlikle karşı olduğunu belirten eski Hasandede Belediye Başkanı Turan Özcan, “İlim, irfan yuvaları zararlıydı da bu seneye kadar neden kapatılmadı.? Bizleri başka birileri idare ediyor” dedi. Dershanelerin sınava girişte çok önemli bir etken olduğunu belirten Hasandede’nin ileri gelenlerinden Ali Özdemir, “Konu eksikleri dershaneler sayesinde gideriliyor. Dershanelerde yapılan denemeler sınavlarda çok önemli. Okuldaki eksikler burada tamamlanıyor. Dershane kapatılırsa çocuklarız kendini bir boşlukta hisseder” diye konuştu.

‘OKUMAYI DERSHANEYLE SEVDİLER’

Torunun okulda başarılı olmadığını belirten Şehriban Özcan, “Fakat dershanede verilen eğitim sayesinde çocuğum okumaya sevmeye başladı. Şimdi üniversiteyi kazandı. Hem kendi mutlu hemde bizler mutluyuz” şeklinde konuştu. Doğudaki öğrencilerin okumaktan başka şanslarının olmadığını ve dershanelerin kapanmasıyla birlikte terörün tırmanışa geçeceğini dile getiren Hasandede’nin ileri gelenlerinden Üstüner Örnek;

‘OKUYAMAZLARSA…’

“Eğer okuyamazsa mahalledeki arkadaş çevresi sayesinde dağa çıkacaktır. Uyuşturucu başta olmak üzere birçok kötü alışkanlık ile karşı karşıya kalacaktır. Hiçbir anne baba evladının dağa çıkmasını istemez. Ben doğuda çok görev yaptım. Dağa çıkıp ta geri gelen insan yok. Yüzde 60’ı çeşitli hastalıklardan dağlarda ölüyor. Dershaneler ve okuma salonları sayesinde bu çocuklara iyi bir lise, iyi bir üniversite kazandırmak için çalışıyor. Kazandıramazsak bile bu çocuklara iyi bir insan olmayı öğretiliyor. Kim kimle oturursa ona göre şekillenir” dedi.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu