Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetYaşam

Enerji santrali 2016’da faaliyete geçecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

ABD enerji devi General Electric (GE), Türkiye’ye yeni yatırımlara hazırlanıyor. Şirketin Türkiye CEO’su Canan Özsoy, “400 milyon Euro değeriyle Türkiye’deki en büyük enerji sektörü yatırımlarından olan ve 2016 yılında faaliyete geçmesi planlanan Kırıkkale enerji santralinden 840 MW’lık enerji sağlanacak” dedi.

‘YENİLİKÇİLİĞE YATIRIM YETERLİ DEĞİL’

Ekonomik gelişim için yenilikçi teknolojilerin yaygınlaşmasının önemini vurgulayan CEO Özsoy, Türkiye’de yenilikçiliğe yeteri kadar yatırım yapılmadığını düşünüyor. Gerçek anlamda küresel ve farklı pazarlarda rekabetçi olmak için akıllı yerelleşmenin gerekli olduğunu ifade eden Özsoy, Türkiye’nin kendileri için iyi bir yerelleşme adayı olduğunu kaydetti. Özsoy, yakın pazarlara da hizmet veren bir üs oluşturabilecekleri düşüncesi ile Türkiye’de yatırımlara hız vereceklerini açıkladı. Canan Özsoy, 900 milyon dolarlık enerji yatırımı planının ilk kısmı olan 515 milyon doların, yenilenebilir enerji ve altyapı için kullanıldığını ifade etti. 400 milyon Euro değeriyle Türkiye’deki en büyük enerji sektörü yatırımlarından olan ve 2016 yılında faaliyete geçmesi planlanan enerji santralinden 840 MW’lık enerji sağlanacak.

YILLIK KATKISI 300 MİLYON DOLAR

GE, bu projeyle ileri teknolojili gaz türbinleri temin edecek. Şirkete ait 13 adet rüzgâr türbini tarafından işletilecek olan 35 megavat  (MW) gücündeki rüzgâr santralinin inşaatına da bu sene başlanacak. Gama Holding işbirliği ile yapılan bu projenin 2014 yılında tamamlanması planlanıyor. Şirket ayrıca, havacılık alanında lokomotif ve uçaklarda kullanılan ileri teknoloji ürünleri, Eskişehir’deki iki fabrikada iki farklı ortakla imal ediyor. GE lisanslı yüzde 40’tan fazlası yerli içerikli lokomotif üretimi yapılırken, şirket ayrıca uçaklarda kullanılan yüksek teknolojili ürünleri de Türkiye’de üretip ihraç ediyor. Bu ihracatın Türkiye’ye yıllık katkısı ise 300 milyon dolar.

 

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu