Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Almanya Vize Danışmanlık Nasıl Alınır?

Profesyonel şekilde Almanya vizesi sürecini yönetmek ve olası pürüzlere kalıcı çözümler getirmek danışmanlık şirketlerinin başlıca hizmetleri arasında yer alıyor.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Profesyonel şekilde Almanya vizesi sürecini yönetmek ve olası pürüzlere kalıcı çözümler getirmek danışmanlık şirketlerinin başlıca hizmetleri arasında yer alıyor. İlk etapta alanında uzman bir şirket ile anlaşmak ve gerekli başvurucu sürecini tamamlamak Almanya eğitim vizesi için danışmanlık desteğinden yararlanmayı sağlıyor. Vize alma amacınız ve Almanya’da kalma süresi gibi birçok detay hakkında danışman ile gerekli görüşme tamamlandıktan sonra evrakları tamamlama sürecine geçiş yapabilirsiniz. Hazırladığınız evrak dosyasını bizzat vize merkezine ya da kargo yoluyla ulaştırmanız mümkündür. Eksiksiz dosya sunumu sonrasında konsolosluk tarafından ek belge istenmediği takdirde Almanya vizesinin en geç iki hafta içerisinde elinizde olması mümkün oluyor.

Almanya Eğitim Vizesi Çeşitleri

Almanya’yı eğitimine katkı sağlamak amacıyla tercih eden öğrencilerin vize başvurusu yaparken ayrıldıkları 3 farklı kategori bulunuyor. İlki dil okulu vizesidir ve belirtilen sürenin üzerine çıkılması söz konusu değildir. İkinci vize türü ise, öğrenci aday vizesidir. Bu vizeye sahip olmak için Almanya’daki herhangi bir eğitim kurumundan ön kabul şartının karşılanmış olması gerekiyor. 2 yıla kadar uzatılabilen öğrenci aday vizesi 1’er yıllı oturum izni kapsamında geçerliliği olan vize türüdür. Eğitim vizesi, hazırlık eğitimini Almanya üniversitesinde tamamlamış olanların kolaylıkla alabileceği vize türüdür.

Bir ya da iki yıllık oturum izinleri ile eğitim sürecinin tamamlanması söz konusu olmaktadır. Almanya eğitim vizesine olan başvuru sayısının son yıllarda artmış olması konsoloslukların şartları daha da zorlaştırmasına neden olmuştur. Zor ancak imkânsız olmayan bu süreci en kolay şekilde atlatmak için mutlaka danışmanlık hizmetlerinden yararlanmak son yılların önemli gerekliliklerinden biri olmuştur.

Kaynak: https://almanyaegitimrehberi.com/almanya-vizesi/

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x