GündemKırıkkaleManşet

Altunbileklerde, Ürün Güvenliği Haftası

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, ‘Ürün Güvenliği Haftası’ etkinlikleri kapsamında Altunbilekler AVM’nde stant açtı. Açılan stantta ürünlerin güvenliği hakkında vatandaşlara bilgilendirme yaptılar. Hafta kapsamında, PODYUM AVM, TSO’da üyelere konferans, Şehitler ilkokulunda ve Mehmet Varlıoğlu okulunda öğrencilere etkinlikler düzenlenecek.

 

DENETİM İÇİN KULLANILIYOR

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, yazılı bir basın açıklaması yaparak ‘Ürün Güvenliği Haftası’ etkinlikleri kapsamında Altunbilekler AVM’nde açılan statta vatandaşlara verilen bilgiler verdi. Verilen bilgilerde, “Günlük hayatta kullanmış olduğu asansörlerden elektrikli ev aletlerine, gaz yakan cihazlardan otomotiv aksam ve parçalarına kadar ürünler ile profesyonel maksatla sanayi üretiminde kullanılan makine, sınai gaz tüpleri gibi bir çok ürünün piyasadaki denetimleri Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilmektedir.  PGD faaliyetleri kısaca piyasaya arz edilen bir ürünün gerekli güvenlik kriterlerine ve teknik düzenlemelere uygun olarak üretilip üretilmediğinin denetlenmesi anlamına gelmektedir. Bu denetimleri temel olarak bilimsel kriterlere dayanan bir risk analizi sonrasında tespit edilen yüksek riskli ürünler üzerinde gerçekleştirmekteyiz. Ancak bununla birlikte vatandaşlarımızdan gelen ihbar ve şikayetler ile basına yansıyan kaza ve yaralanma haberleri de denetimin başlatılması için kullanılmaktadır”

 

9.881,00 TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANMIŞTIR

“Bu çerçevede İl Müdürlüğümüzce tüketicilerin can ve mal güvenliği ile doğru ölçü ve tartıda ürün almaları için piyasa gözetim ve denetim faaliyetleri kapsamında toplam 730 ürün denetimi yapılmış,  26 üründe aykırılık tespit edilmiştir. Aykırılık tespit edilen ürünler için toplam 45.676 TL idari para cezası uygulanmıştır. 111 akaryakıt ve LPG ikmal istasyonu ile dolum tesislerinde, 216 adet ulusal marker testi ve standart kontrolleri yapılmıştır. Ölçüler ve ayar kanunu kapsamında toplam 2480 adet ölçü aletinin damga ve ani muayenesi yapılmıştır. Damga süresini geçirmiş firmalara ise toplam 9.881,00 TL idari para cezası uygulanmıştır”

 

ALO 130 ŞİKAYET HATTI

“Bu nedenle ürün güvenliği konusunda halkımızda farkındalık ve bilinç oluşturulması çok önemlidir. Bu kapsamda hafta boyunca okullarımızda öğrencilerimize yönelik bilgilendirme sunumları, promosyon malzemeleri dağıtımı, AVM ler ile Cumhuriyet Meydanında broşür dağıtımı, bilgilendirme toplantıları yapmaktayız. Vatandaşlarımız ürün güvenliği kapsamındaki taleplerini Bakanlığımız internet sayfasında yer alan ihbar/şikayet formu, Alo 130 Şikayet Hattı ile ya da doğrudan İl Müdürlüğümüze yazacağı bir dilekçe ile bizlere iletebilirler. Vatandaşlarımızın güvenli ürün kullanmaları için denetimlerimiz aralıksız olarak devam etmektedir” denildi.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu