Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Anadolu basını için büyük kazanç

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Basın Kartları Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikleri değerlendiren Kırıkkale Müstakil Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Selci “Yapılan değişikliklerle Anadolu basını için büyük kazanımlar getiriyor” ifadelerini kullandı.
 
BASIN KARTLARI
“Konfederasyonumuz ve Federasyonumuzun bir süredir mücadelesini verdiği bu değişikliklerin öncelikle meslektaşlarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullanarak konuşmasına başlayan Kırıkkale Müstakil Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Selci, “Bizce yönetmelikte yapılan değişiklikle elde edilen kazanımların en önemlisi bekleme sürelerinin kısaltılması, Basın-İş Kanunu kapsamında 5 yıl çalıştığını belgelendiren meslektaşlarımıza bekleme süresine tabi tutulmadan basın kartı verilmesidir. Bilindiği gibi Basın kartı olmayan meslektaşlarımız emeklilik işlemlerinde yıpranma hakkından yararlanamıyorlardı.  Bekleme süresinin kısaltılması ve en az 5 yıl çalıştığını belgelendiren meslektaşlarımıza bekleme süresi uygulanmadan Basın Kartı verilmesi, emeklilik işlemlerine olumlu yansıyacaktır. Ayrıca, engelli meslektaşlarımıza bekleme süresi aranmadan basın kartı verilmesi de önemli bir gelişmedir” dedi.
 
ÖNEMLİ GELİŞME
Yönetmelik değişikliğiyle Basın kartları komisyonunun da yeniden oluşturulduğuna işaret eden Selci şunları söyledi:“Yapılan değişiklikle, Basın Kartları Komisyonu’nda Anadolu’da çalışan meslektaşlarımızın ve yayın hayatını devam ettiren gazetelerin temsilcilerinin de yer almış olmasıdır. Anadolu’daki bin 200 gazeteyi temsil eden ve seçimle göreve gelmiş bulunan 3 temsilcimiz bu komisyonda görev yapacaktır. Bu Anadolu Basını açısından çok önemli bir gelişme ve hakkın sahibine teslim edilmesidir. Elbette zamanla diğer beklentiler de değerlendirilecektir diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu