Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Anaokulu öğrencilerine bayrak sevgisi ve çevre bilinci aşılanıyor

Kırıkkale'de anaokulu öğrencileri için bayrak sevgisi ile doğanın korunmasına yönelik olarak da çevre bilincinin oluşması için iki ayrı proje hayata geçirildi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de anaokulu öğrencileri için bayrak sevgisi ile doğanın korunmasına yönelik olarak da çevre bilincinin oluşması için iki ayrı proje hayata geçirildi.

BÜYÜK BEĞENİ GÖRDÜ

Merkez Şehit Mustafa Nohut Anaokulu Müdürü Emel Zeliha Cihan koordinatörlüğünde görevlendirilen danışman öğretmeler tarafından 11 ortak ülkenin dahil olduğu eTwinning projesi kapsamında “Canım Bayrağımız ve Doğa İle El Ele” sergisi açıldı.Millî Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi ve beraberinde Müdür Yardımcısı Hamza Aygün, öğretmenler ve öğrencilerin katılımı ile açılan sergide, özel kıyafetler giyen ve rengarenk bayraklar ile doğa çalışmalarının yer aldığı iki ayrı sergi ve eskiye dair eserlerin bulunduğu müze renkli görüntüler oluşturdu.Açılış kurdelesi kesildikten sonra ziyarete açılan sergide stantlar gezildi.Minik öğrencilerin aileleri ile birlikte hazırladıkları eserlerin yer aldığı çalışmalar, büyük beğeni gördü.

ÇEVREYİ KORUMA BİLİNCİ OLUŞTURULMALIDIR

Millî Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, açılışta yaptığı konuşmada, öğrencilere küçük yaşlarda milli duyguların kazandırılmasının büyük önem taşıdığını söyledi.Öğrencilerin özenle hazırladıkları çalışmaların sergide yer aldığını hatırlatan Tüfekçi, “Öğrencilerimiz ay yıldızlı bayrağımız ile projede yer alan diğer ulusların bayraklarını kendilerince hazırlayarak burada bir sergiye dönüştürdüler. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Sergi alanı adeta bayraklarla donatılmış oldu. Çocuklarımıza bu yaşlarda bayrağımızı tanıtmak, bayrağın ne anlama geldiği bilgisini onlara vermek en temel görevimiz. Ayrıca doğanın ve yeşilin korunması adına, daha yaşanabilir bir dünya bırakma adına her bireyde çevreyi koruma bilinci oluşturulmalıdır. ” dedi.

ÇEŞİTLİ KAZANIMLARI AMAÇLADIKLARINI BELİRTTİ

Öte yandan Tüfekçi, geçmişte kullanılan ev eşyalarının bulunduğu okul müzesini de  ziyaret ederek tarihi özellik taşıyan bazı eşyalar hakkında da bilgi aldı.Okul Müdürü Emel Zeliha Cihan da, çalışmalarla ilgili okulda önemli etkinliklerin devam ettiğini söyledi. Cihan, hayata geçirilen “Canım Bayrağımız” projesiyle Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 12 ortak ülkenin bayraklarının ve ait oldukları uluslar hakkında öğrencilere bilgiler verdiklerini, ayrıca ” Doğa ile El Ele” projesiyle de doğanın renklerini, iklim değişikliklerini ve geri dönüşümle ile ilgili farkındalık konusunda çeşitli kazanımları amaçladıklarını belirtti.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x