Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

‘Ankara Melihingrad olmamalı’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

CHP İL BAŞKANI ZİYA KAVLAK, MANSUR YAVAŞ TARTIŞMALARI HAKKINDA GENEL MERKEZ KARARININ ARKASINDA OLACAKLARINI SÖYLEDİ;

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin Ankara adaylığı için Mansur Yavaş’la görüştüğü doğrulandı, parti içinden birkaç milletvekili duruma tepki gösterdi. İl Başkanı Ziya Kavlak “Genel Merkezin arkasındayız” dedi ve ekledi; “Ankara Melihingrad olmamalı” dedi.

Gözler MYK’YA ÇEVRİLDİ

CHP içerisinde Mansur Yavaş tartışmaları yaşanıyor. Geçtiğimiz dönem MHP’den aday olan ve yüzde 27 oy alan Mansur Yavaş’ın CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı gündeme bomba gibi düştü. CHP ve Yavaş görüşmeleri doğruladı. Önce İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, sonra ise geçtimiz günlerde Kırıkkale’ye gelen Grup Başkanvekili Muharrem İnce tepki gösterdi. İki milletvekili Yavaş’ın aday olmasının doğru olmadığını savundu. Gözler Cumartesi günü yapılacak olan MYK’ya çevrildi.

TWEET İSTİFA GETİRDİ

Yavaş’ın en Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak MYK’da partiye üye yapılacağı, Pazar günü yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısında ise onay çıkarsa Yavaş’ın, CHP’nin Ankara adayı olduğu ilan edileceği öğrenildi. Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Şükrü Karaca ise geçtiğimiz günlerde twitter hesabından, “Değerli dostum, güzel halk adamı Mansur Yavaş Ankara’ya hayırlı olsun” diye yazmış, parti yönetiminden, “CHP’nin adayını ilan etmek danışmana düşmez” itirazı gelmişti. Karaca, gelen itirazların ardından istifa kararı almıştı.

DEMOKRASİ VURGUSU

Yaşanan bu durum hakkında Gazetemiz Haber Müdürü Fatih Gençer’in sorularını yanıtlayan CHP İl Başkanı Ziya Kavlak, “Henüz kesinleşmiş bir şey yok, bu nedenle görüş bildirmem pek doğru olmaz” dedi ve ekledi; “Biz genel merkezin iradesine güveniyoruz. Evet sayın Yavaş’la görüşüldüğü doğrulandı. Tepkiler de partimizin içerisinde demokrasi olduğunun kanıtıdır. Partimizde ‘Ben yaptım olacak’ anlayışının hakim olmadığı yine bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Sonuçta buna Parti Meclisi karar verecektir. Parti Meclisinde demokratik olarak oylanacak ve bir karara varılacaktır.

ANKARA’YI KURTARMALIYIZ

Biz Kırıkkale olarak Genel Merkezimiz ne karar verirse versin arkasında olacağız. Ankara’nın artık kazanılması gerekiyor. Ankara Melihingrad olmamalı. Ankara’yı kurtarmalıyız. Bu düşüncelerle parti meclisimizin alacağı her kararın arkasında olacağımızı yineleyerek, kim aday olursa olsun sonsuz destek vereceğimizi söylemek isterim”

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu