Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleSiyaset

Anketlerde manipülasyon şaibesi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

31 Mart 2024 yılında yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimine sayılı günler kaldı. Partilerin aday adayları ve adayları seçmenin kapısını çalarak destek isterken, bazı anket firmaları tarafından yapılan çalışmalarda manipülasyon iddiası gündeme geliyor.

ADAY ADAYLARI DESTEK İSTİYOR

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de 31 Mart 2024 yılında Mahalli İdareler Seçimi yapılacak. Seçim kapsamında her partinin siyasi aday adayı ve belirlenen adayları sahada yapacakları projeleri anlatarak vatandaşlardan destek istiyor. Bu süreçte bazı anket firmaları tarafından yapılan, esnaf ve vatandaşlara yöneltilen araştırmalarda manipülasyon iddiası gündeme geliyor.

BAŞVURU YAPAN VE YAPMAYANLARIN İSİMLEİR VAR

Vatandaşlara sosyal medya üzerinden veya diğer iletişim araçlarıyla ulaşan bazı anket firmalarında Kırıkkale’de başvuru yaptığı halde isimlerine yer verilmediği ya da başvuru yapmadığı halde isminin anket listelerinde yer aldığı kişilerin olduğu iddia ediliyor. Anket firmalarının bu tutarsız davranışları karşısında vatandaşlar kararsız kalırken diğer bir taraftan ise bu duruma ismi yer almayan siyasiler ise duruma tepki gösteriyor.
Haber: Tahir Erdem

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu