Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

ASKON- Kırıkkale Üniversitesi İş Birliği

Tasarım yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

ASKON Kırıkkale Şubesi ile Kırıkkale Üniversitesi, üniversitede eğitim gören öğrencilere dönük tasarım yarışması düzenliyor. Gençleri ürün tasarımı konusunda teşvik etmek ve yeteneklerini açığa çıkarmak üzere düzenlenen Tasarım Yarışmasına, Kırıkkale Üniversitesinde halen eğitim gören tüm öğrenciler katılabilecek.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Metal tel ürünleri sektöründe yenilikçi fikirleri desteklemek, Kırıkkale firmalarının ihracat rekabet gücünü artıracak, katma değeri yüksek, özgün ve modern ürünlerin tasarlanmasına zemin hazırlamak, öğrenci tasarımcılar ile sektörü buluşturmanın yanı sıra Kırıkkale’de tasarım kültürünü yaygınlaştırmak ve özendirmeyi amaçlayan yarışma Kırıkkale Üniversitesi’nin tüm bölümlerinde eğitim gören gençlere açık olacak. “İç ve Dış Mekan Mobilya”, “Dekoratif Ev Aksesuarları” ve “Aydınlatma Grubu” olmak üzere toplam 3 ayrı kategoride gerçekleştirilecek yarışmada dereceye giren eserler için birincilik ödülü 20.000.-TL, ikincilik ödülü 10.000.- TL, üçüncülük ödülü ise 5.000.- TL olarak belirlendi. Yarışmada ayrıca seçici kurul tarafından belirlenen 25 esere “ASKON Kırıkkale Tasarım Teşvik Ödülü” verilecek.

 

HEM EĞİTİM HEM ÜRETİM

Yarışma hakkında bilgi veren ASKON Kırıkkale Şube Başkanı Savaş Geyik, üniversitelerin aynı zamanda sanayi kesiminin beyin gücünün kaynağı olduğuna dikkat çekerek, gençlerin üretim potansiyelimize katılmaları ve yeteneklerine değer kazandırmaları noktasında tüm kesimlerin işbirliği içinde çalışmasının önemine işaret etti. Başkan Geyik, Tasarım yarışmasının gençlerimizi henüz eğitimleri sırasında üretime katılmaya sevk ederek gelişmelerine destek olacağına dikkati çekti. Tasarım Yarışması ana sponsoru ASKON Kırıkkale Başkan Yardımcısı ve Akçelik Tel İmalat Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akçelik ise Kırıkkale’den marka ürünlerin mimarlarının çıkmasını arzu ettiklerini belirterek, yarışmanın ürün tasarımını teşvik edeceğine inandıklarını söyledi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x