Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Atalay Malatya’daydı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Ankara’da düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri’ni ziyaret etti.

STANTLARI GEZDİ

Vali Vasip Şahin ve AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın eşlik ettiği Atalay, Atatürk Kütür Merkezi’ndeki Malatya Tanıtım Günleri’nde açılan stantları tek tek gezdi. Malatya Valiliği standında kendisine kayısı hediye edilen Atalay, Malatya’nın daima farkını ortaya koyduğunu belirtti. Atalay, “İllerimiz burada tanıtımlarını yapıyorlar. Bütün tarihi birikimlerini ve ürünlerini tanıtıyorlar. Biz de teşvik ediyoruz. İlk tanıtımlarına Başbakanlık Tanıtım Fonu’ndan destek veriyoruz. Malatya tanıtacak çok şeyi olan bir ilimiz. Geçen senelerde de burada gördük. Hem tarihi hem kültürü ve hem de ürünleri olarak burada Malatya’nın tanıtımı yapılıyor.

‘İNÖNÜ’YÜ VE ÖZAL’I ÇIKARTAN ŞEHİR’

Hatta biraz da fazla olarak kayısının kremini bile yapmışlar. Biraz da fazla oluyorlar. Onu da söyleyeyim. Ama güzel. Bu tanıtım bir hareketlilik getiriyor. Güzel bir hareketlilik doğrusu. Biz de Malatya Günü’nü kaçırmak istemedik, eşimle birlikte geldim” dedi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın eşi Prof. Dr. Yıldız Atalay ise, “Malatya güzel bir şehir. İnönü’yü ve Turgut Özal’ı çıkartan bir şehir. Kıskanılacak, hepimizin sevdiği illerimizden bir tanesi” diye konuştu. Atalay, bir süre Arguvan ezgilerini de dinledi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu