Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Kırıkkale Engelliler Günü’nü kutladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Engelli vatandaşlar ve aileleri Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlediği programda bir araya gelerek eğlendi.

‘TOPLUMSAL DUYARLILIK OLUŞTURULMALI’

Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi. Müdürlüğün toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Harun Karabulut, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bülent Pişi, davetliler, engelliler ve aileleri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bülent Pişi, engellilerin normal bir hayat sürmelerinin toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkün olacağını söyledi.

‘8 BUÇUK MİLYON ENGELLİ VAR’

Dünya nüfusunun yüzde 10’unun engellilerden oluştuğunu ifade eden Vali Ali Kolat ise Türkiye’de bu nüfusun daha da fazla olduğunu söyledi. Vali Kolat, “Malesef dünya nüfusunun yüz 10’unu engelli. Bu çok yüksek bir rakam. Ülkemizde bu rakam daha da yüksek, yüzde 12 civarındadır. Malesef ülmezide yaklaşık 8 buçuk milyon engelli vatandaşımız var. Tabi bu engellilerimizin olması elbette bir sıkıntı, problem ama onların açısından hiçbir engel yokmuş gibi engellerin ortadan kaldırılarak, tüm haklara onlarında sahip olduğu bilinci içerisinde olmalıyız” dedi.

SUNUM YAPILDI

Konuşmaların ardından Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Uzmanı Yard. Doç. Dr. Özge Vergili tarafından engelliler konulu sunum yapıldı. Etkinlik engelli vatandaşların seslendirdiği şarkı ve türkülerle son buldu.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu