Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Avrupa’da mesleki gelişimlerini artırdılar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Yenimahalle Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje ekibi tarafından 2017 yılı teklif çağrısı dönemi, Erasmus Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında sunulan ve Ulusal Ajans tarafından kabul edilen “Geleceğin Usta Elleri, Mesleki Eğitim Öğrencileri” adlı Avrupa Birliği projesinin Çek Cumhuriyeti ve Macaristan hareketlilikleri başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

 

28 ÖĞRENCİ STAJLARINI TAMAMLADI

Çek Cumhuriyeti ve Macaristan’a gerçekleştirilen ikişer hareketlilikte toplam 28 öğrenci mesleki stajlarını, alanlarında en seçkin kurumlarında tamamladılar. Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 12.sınıflarında eğitim gören 14 öğrenci, beraberindeki refakatçi öğretmenler Neslihan Uluyüz ve Şebnem Güçlü nezaretinde, Çek Cumhuriyetinin Prag şehrinde faaliyetlerini sürdüren První soukromá hotelová škola, spol. s r. o. kurumunda 14 günlük stajlarını 14- 27 Ocak 2018  ve 28 Ocak – 10 Şubat 2018 tarihlerinde 7’şer kişilik iki grup halinde tamamladılar. Öğrenciler mesleki stajlarında Pasta Süsleme ve Çikolata Hazırlama Teknikleri hakkında Avrupa da uygulanan yöntem ve teknikleri yerinde, uygulamalı olarak görme şansı buldular.

 

STAJ FAALİYETLERİ TRT EKRANLARINDA

Koordinatörlüğünü Neslihan Uluyüz’ün  yaptığı proje, yurtdışında uygulanan en iyi projeler arasında yer alarak Türkiye Ulusal Ajansı tarafından AB Delegasyonuna bildirilmiştir. AB projelerini yakından takip eden AB Delegasyonu Türkiye Temsilcisi Ümit Sezgi ve TRT ekibi Çek Cumhuriyetinde devam eden staj faaliyetlerini yakından izleyerek proje hazırlama, sunma ve uygulama aşamaları hakkında proje koordinatörü Neslihan Uluyüz ile röportaj yapıldı. Staj faaliyetlerinin TRT ekranlarında yayınlanan Erasmus+ İnsan Öyküleri programında yayınlanabilmesi için TRT yapım ve yönetmenleri Muhammet Şimşek ile Nalan Golal nezaretinde çekimler yapıldı. Çekimlerde öğrencilerin staj faaliyetleri esnasındaki çalışmalarından görüntüler ile öğrencilerle uygulama ve sohbet yapıldı. Proje Koordinatörü Neslihan Uluyüz yapılan çekimler ile ilgili olarak ‘‘ Öğrencilerimizin okulumuzda edindikleri teorik bilgileri AB ülkelerinde uygulamalı olarak, yeni yöntem ve tekniklerle pekiştirmesi çocuklarımızın mesleki gelişimleri açısından son derece önemlidir. Bizlerde öğrencilerimizin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak adına hazırladığımız AB projelerinde yurt dışı ortaklarımızı seçerken son derece titiz davranmaktayız. Bizim ve Ulusal Ajans tarafından yakından takip edilen başarılı kurumlarla yaptığımız ortak faaliyetlerin TRT ekranlarında yayınlanacak olması hem okulumuz hem de ilimiz adına büyük bir kazançtır.” diyerek çekimlerden dolayı duydukları memnuniyeti yansıttı.

AB Delegasyonu Türkiye Temsilcisi Ümit SEZGİ ise “Yurt dışında uygulanan en başarılı projelerden birini takip etmek ve çekim yapma şansı bulmak bizler için de çok önemli bir olaydır. Projenin hazırlanması ve uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diyerek çekimlerin en kısa süre içerinde TRT ekranlarında yayınlanacağını belirtmiştir.

 

MACARİSTAN HAREKETLİLİĞİ

Bilişim Teknolojileri Alanı 12.sınıflarında eğitim gören 14 öğrenci beraberindeki refakatçi öğretmenler Filiz Kaldırım ve Serkan Özcan nezaretinde, Macaristan’ın Budapeşte şehrin de  faaliyetlerini sürdüren Szent György Média és Informatikai Szakközépiskola kurumunda 14 günlük stajlarını  21 Ocak – 3 Şubat 2018 ve 15-28 Nisan 2018 tarihlerinde 7’şer kişilik iki grup halinde tamamladılar. Öğrenciler mesleki stajlarını gelişmiş Bilişim Atölyelerinde, Bilgisayar bakım, temizlik ve donanım özellikleri hakkında Avrupa da uygulanan yöntem ve teknikleri yerinde, uygulamalı olarak görme şansı buldular. Staj faaliyetlerinin yanı sıra öğrenciler; çeşitli sosyal etkinliklere ve kültürel gezilere katılarak AB ülkelerini yakından tanıma şansı bularak kişisel gelişimlerine önemli derecede katkı sağladılar. Ayrıca öğrenciler katıldıkları staj faaliyetleri ve sosyal aktivitelerde ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek AB ülkelerin de ülkemiz hakkında olumlu bakış açısı gelişmesine katkı sağladılar.

 

PROJE ÖNEMLİ BİR GÖREVİ YERİNE GETİRDİ

Ülke genelinde ses getiren başarılı bir AB projesine imza atan Kırıkkale Yenimahalle Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdiresi Hatice Özdemir ise yaptığı açıklamada “ Erasmus+ projeleri sayesinde yurtdışında staj yapma fikri okulumuz öğrencileri için bir hayal olmaktan öteye geçerek gerçekleşmiştir. Yapılan staj faaliyetleri sayesinde öğrencilerimizin mesleki bilgi ve becerileri üst seviyeye çıkmıştır. Bunun neticesi olarak, öğrencilerimiz okulumuzdan mezun olduktan sonra istihdam edilirlikleri artacağından Mesleki Eğitimin gelişimi açısından projemiz önemli bir görevi yerine getirmiştir. Yurt dışı hareketliliklerimiz sayesinde öğretmen ve öğrencilerimiz de AB projelerine karşı ilgi artmış ve daha çok AB projesi yapma istekliliğimiz üst seviyeye çıkmıştır. Bu anlamda Ulusal Ajans tarafından desteklenen Erasmus+ projeleri, öğretmen ve öğrencilerimizin vizyonlarının genişlemesine katkı sağlamıştır. “Geleceğin Usta Elleri, Mesleki Eğitim Öğrencileri” adlı AB projemizin  hazırlanmasında ve uygulanmasında emekleri geçen bütün öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederim.” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x