GündemManşet

Bağımlılar sadece uzak tutulur

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bağımlılar sadece uzak tutulur

Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Madde Bağımlılığı İle Mücadele Aile Eğitim Programı’ Carmine otel’de yapıldı. Düzenlenen programda konuşan Denetimli Serbestlik Daire Başkanı Esat Işık, madde bağımlılığının tedavisinin olmadığını belirterek, sadece uzaklaştırma sağlandığını söyledi.

 

HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

Carmine Otelde yapılan Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Madde Bağımlılığı İle Mücadele Aile Eğitim Programı’nın açılış konuşmasını Cumhuriyet Başsavcısı Kasım tüten yaptı. Tüten’in ardından Denetimli Serbestlik Daire Başkanı Esat Işık ardından ise Vali M.İlker Haktankaçmaz yaptı. Vali Haktankaçmaz yaptığı açıklamada, “Uyuşturucu ile mücadele de her kurumun üzerine düşeni yapması lazım. Tabi ki aile de üzerine düşeni yapması gerekiyor. Belediye Başkanımız uyuşturucu bağımlılarının bulunduğu yıkılması gereken bütün mekruh yerlerinin yıkımını gerçekleştirdi” diye konuştu.

 

AİLELERE EĞİTİM

Cumhuriyet Başsavcısı Tüten ise konuşmasında, uyuşturucu ile mücadelenin sadece adli gibi olaylarda olmadığını belirterek, Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı ile birlikte bağımlı olan kişilerin ailelerine eğitim vermek için program düzenlediklerini söyledi. Denetimli Serbestlik Daire Başkanı Esat Işık ise yaptığı konuşmada, bağımlıların tedavilerinin tam anlamıyla olmadığını belirterek, bağımlıların tedavi sürecinde sadece maddelerden uzak kalabilmeleri sağlanabileceğinin altını çizdi.

 

KATILIM YÜKSEK OLDU

Carmine Otelde yapılan Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Madde Bağımlılığı İle Mücadele Aile Eğitim Programı’na Vali M.İlker Haktankaçmaz, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Denetimli Serbestlik Daire Başkanı Esat Işık, il müdürleri, ilgili amirler ve vatandaşlar katıldı.

 

Haber-Foto: Burak Can

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x