Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Genel

Bağış Camii Kuran Kursu Açıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yaylacık Mahallesi Bağış Camii bünyesinde oluşturulan Kuran Kursu, Vali M. İlker Haktankaçmaz’ın katılımıyla hizmete açıldı.

KURAN KURSU AÇILDI

Yaylacık Mahallesi’nde bulunan Bağış Camii’nde düzenlenen törene, Vali Haktankaçmaz’ın yanı sıra İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Defterdar İbrahim Bayraktar, Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Yasin Özdemir, Meteoroloji Müdürü Nazım Kul, kurs öğreticileri, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Vali Haktankaçmaz, Kur’an kurslarına devam edeceklerin sadece Kur’an-ı Kerim’i okumakla kalmayıp, bizzat nasıl yaşama tatbik edebiliriz, nasıl yaşayabiliriz, onunla ilgili bilgileri de alacaklarını söyledi.

DEĞERLERİ ÇOCUKLARIMIZA AKTARACAĞIZ

Burada bizi biz yapan değerler ile bu milleti millet olarak ayakta tutan değerleri çocuklarımıza aktarma imkânı bulacağız diyen Vali Haktankaçmaz, “O bakımdan buralarda verilecek eğitimi ben çok önemsiyorum. Çünkü buralar belli bir yaşa gelmiş özellikle kadınlarımızın, gençlerimizin bu tür bilgilere ulaşacağı yegâne yerler. Bu noktada, burada eğitim verecek öğreticilerimize, hocalarımıza çok büyük görev düşüyor. Kendilerinin bir bakıma; hem öğretmen, hem dini yaşayan bir örneklik teşkil etmeleri gerekiyor.”dedi.

ÇOCUKLARA YAKIN İLGİ

Bağış Camii’nde yapılan tören; plaket takdimi, Kur’an Kursu açılış kurdelesinin kesilmesi ve aşure ikramının ardından sona erdi. Bağış Camii’ndeki törenin ardından, Karakaya Camii Kur’an Kursu ile Atatepe Camii Kur’an Kursu’nu da ziyaret eden Vali Haktankaçmaz, kursa gelen çocuklarla yakından ilgilendi. Öğreticiler ve Kursiyerlerle de bir süre sohbet eden Haktankaçmaz, kursların hayırlı olması temennisinde bulundu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x