Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Genel

Bahşılı Belediyesinden Konuşan Ağaç Projesi

Bahşılı Belediyesi Türkiye’de bir ilke imza atarak Çocuklar için eğlenceli ve eğitici bir çalışma başlattı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin, ilçedeki çocuklar için eğitim ve öğretim hayatlarının dışında bilgi edinmeyi eğlenceli hale getiren Konuşan Ağaç Projesi başlattı. Çocukları her konuda bilgilendiren Konuşan Ağaç tanıtımı çocuklarla birlikte yapıldı ve Başkan Tekin projenin amacını anlattı.

YİNE BİR İLK PROJESİ

Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin eğitim ve sosyal hayata dokunan çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Kırıkkale’de ve Türkiye genelinde bir ilk olarak görülen eğitici ve bilgilendirici bir proje uygulanmaya başladı. İsmi “Konuşan Ağaç Projesi” olan çalışma ile ilçedeki çocuklar okul hayatının dışında tarih, coğrafya, sağlık, eğitim, sosyal hayat ve daha pek çok konuda bilgi sahibi olma imkanı bulacaklar. Bu amaçla üretilmiş olan, aslında bir çok konuda data hafızası bulunan yapay zekaya sahip bir ağaç çocukları bilgilendiriyor. Üzerinde çok sayıda buton olan ağacın herhangi bir konuyla ilgili butonuna basıldığında ağaç çocuklara önce soru soruyor 5 saniye sonra kendisi cevap veriyor.

ÇOCUKLARLA UYGULAMA YAPTI

Eğlenceli, eğitici ve bilgilendirici oyun niteliğinde, aynı zamanda çocukları bu alana  çeken adeta büyüleyici ve yararlı bir oyuncak gibi görülen Konuşan Ağaç heyecan verici de bulunuyor. Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin, Konuşan Ağaç’tan ilçeye bir tane temin ederek Belediye’de tanıtımını çocuklarla yaptı. Çocukların meraklı ve heyecanlı bakışları arasında hem Konuşan Ağacı ve amacını anlatan Başkan Tekin hem de onlarla birlikte uygulamasını gerçekleştirdi.

YARARLI BİR OYUN ARACI

Çocuklar her butona bastıklarında Konuşan Ağaç tarih, coğrafya ve diğer konularda onları bilgilendirdi. Bahşılı ve Kırıkkale ile ilgili bilgileri de data olarak hafızasında tutan Konuşan Ağaç, ilçe ve il hakkında da bilgiler aktardı. Başkan Tekin, “Güzel ve yararlı bir uygulama olacağını düşündüğümüz bu çalışmayı ilçemiz çocuklarına hediye ediyoruz. Bu aslında bir makine. Hafızasında bir çok bilgiyi bulunduran, butonlarına bastıkça önce soru soran sonrasında cevaplayan çocukları bilgi sahibi yapan bir cihaz. Çocuklarımız eğlenceli ve onlar için heyecan verici olarak gördüğümüz bu cihazla eğitim hayatlarının yanı sıra pek çok konuda bilgi sahibi olacaklardır diye düşünüyoruz. Öğrenmeyi eğlenceli ve bir oyun haline getirerek onlara destek olabileceğimizi düşündüğümüz için imkanlar dahilinde şimdilik bir adet özel imalat yaptırdık.  Yararlı bir oyun aleti ya da makine diyebiliriz. Cihazı çocuklarımızın kalabalık olduğu yere monte edeceğiz. Daha sonra birkaç tane daha temin etmeyi düşünüyoruz. Çocuklarımıza hediyemizdir” dedi.

SOKAK HAYATINA KATKI

Çocuklarla eğlenceli vakit geçiren Başkan Tekin, Belediye binası önünde gerçekleştirilen tanıtımın ardından onları Belediye binasında da misafir etti ve hediyeler verdi. Konuşan Ağacı heyecan ve merakla inceleyip test eden çocuklar Başkan Tekin’e teşekkür ettiler ve Konuşan Ağacın öğrenmeyi eğlenceli ve heyecanlı bir hale getirdiğini söylediler. Teknolojik cihazların, tablet ve telefon gibi bilişim araçlarının yaygın olduğu günümüzde çocukların bu araçlarla özellikle ev gibi kapalı mekanlarda fazla vakit geçirip görsel ve işitsel bakımdan sokak oyunlarından uzaklaştığı düşünüldüğünde Konuşan Ağacın çocukları sokağa çekerek sokak hayatı ve oyunlarına katkı sağlayarak çocuklara bu anlamda destek olması bekleniyor. Uygulama Kırıkkale’de bir ilk olurken, Türkiye geneline de örnek olması bekleniyor.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x