Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Bahşılı

Bahşılı’da Su Sevinci

Bahşılı ilçesinin yılan hikayesine dönen ve bir türlü sorun olmaktan çıkartılamayan sağlık su ihtiyacı, Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin’in gayretleri ile sona erdi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bahşılı ilçesinin yılan hikayesine dönen ve bir türlü sorun olmaktan çıkartılamayan sağlık su ihtiyacı, Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin’in gayretleri ile sona erdi.

Yılladır susuzluk çeken, hatta 2010-2019 yılları arasında Arseniklik su içen ilçe halkı sağlıklı suya kavuştu. İlçede eski hatlar, yenileniyor. Kırıkkale su birliğinden sağlıklı sular alınacak. Başkan Tekin döneminde açılan kuyular ise, düzenli olarak klorlanmaya devam ediyor. Vatandaşların yıllardır şikayetine sebep olan Valilik ve Cimere bildirilen su sorunu sona erdi. Bir dönemin Kerbela’sı olan Bahşılı’nın şu sıralar halkın deyimi ile su cennetine  döndü.

ARSENİKLİ SU İÇİRİLMİŞ

Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin,ilçenin su serüveni hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi; “2019 yılında göreve geldiğimizde ilçede haftanın 3 günü su akıyor diğer günler akmıyordu. Susuzluk ciddi problemdi. İlk olarak yeni kuyular açtık. Daha önceki yönetimler, kağıt üzerinde 14 milyon lira alt yapıya para harcamışlar ancak, hatlarda borular yok. Bağlantılar yapılmamış, vanalar kaybolmuş. Bu ihale ve çalışmalar şu an ağır cezada davası devam ediyor. 2010 yılında ise, Kırıkkale Belediyesi Su birliğine elektrik parası vermemek için dağdan cazibe ile su getirilmiş. Ancak, büyük tehlike şu ki, arsenik oranı 120 kat fazla su Bahşılı halkına içirilmiş. Kanser vakaları artmış. Halk sağlığının, incelemesinde bu gerçek ortaya çıkınca bu hat kullanılmadığı için borular çürümeye terk edilmiş. Çevre ve İklim Bakanı Murat Kurum’un ve Cumhurbaşkanı Baş danışmanı Ahmet beye desteği ile ilçemize 4.5 milyon liralık alt yapı yatırımı getirdik.Kırıkkale Su Birliği’ne tekrar bağlanacağız. 500’lük hatlar yeniden döşeniyor. Sağlıklı su içeceğiz. Ayrıca kuyularımızın da bakım ve klorlanmasını düzenli olarak yapıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x