Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Genel

Baloğlu, Kırıkkale Üniversitesi’nin personel alım ilanını eleştirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu, geçtiğimiz gün Kırıkkale Üniversitesi tarafından yayımlanan sağlık personeli alım ilanını eleştirdi. Baloğlu, personel alım ilanında 22-30 yaş şartı konduğunu, bu şartın ortaöğretim düzeyinde ilgili okullardan mezun olan vatandaşları mağdur edeceğini ifade etti.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

22’DEN KÜÇÜK, 30’DAN BÜYÜK OLMAYACAK
Kırıkkale Üniversitesi, geçtiğimiz gün Tıp Fakültesi Hastanesinde çalıştırılmak üzere 122 sağlık personeli alımı yapılacağını duyurmuştu. Hemşire, ebe, eczacı, diyetisyen, biyolog, röntgen teknisyeni, laborant, sağlık teknikeri, fizyoterapist, psikolog ve diğer sağlık personeli unvanlarından alınacak olan sağlık personellerinde aranan şartlardan biri de 22 yaşından küçük, 30 yaşından büyük olmamaları oldu. MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu ise ilanda yer alan 22-30 yaş şartını eleştirdi.

ÖNCELİK KIRIKKALELİ VATANDAŞLARIN OLMALIDIR
Sağlık Meslek Liselerinden yeni mezun olan vatandaşların henüz 20-21 yaşında olduğunu belirten Baloğlu, bu kişilerin söz konusu personel alımına başvuramayacaklarını belirtti. Baloğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesince Hasta Bakım ve Temizliği kadrosu için personel alımı ilanı yapılmıştır. İlana 22-30 yaş şartı konmuştur. İlimizde bu bölüme girmek için Sağlık Meslek Liseleri ilk 2014 yılında öğrenci almıştır. 4 yıllık lise eğitimi 2018 yılında tamamlandığı düşünüldüğünde 2020 yılında bu kişiler en fazla 20-21 yaşında olacaktır. Bu şartlar altında Kırıkkale’de yaşayan arkadaşlarımızın bu bölüme başvurmaları imkansızdır. Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışmak öncelikle Kırıkkalelilerin hakkıdır. Personel alımı hususunda akıllara farklı şeylerin gelmemesi için bu yaş şartının 30 yaş ve altı şeklinde değiştirilmesi gerekmektedir. Kamuda görevli yetkili arkadaşların bu konuda hassasiyet göstermelerini temenni ederim.”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x