GündemKırıkkaleManşetSiyaset

Belediyeden farkındalık yaratan çalışma

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Engellilerin hayata adapte olabilmesi ve yaşamlarını kolaylaştırmak adına kentte güzel çalışmalara imza atan Kırıkkale Belediyesi, Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde fark yaratacak bir çalışma ile otistik parkın açılışını gerçekleştirdi.

Başkan Saygılı otizmli öğrencileri unutmadı

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Vali M. İlker Haktankaçmaz’ın da katılımıyla Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde otizmli öğrencilere yönelik yapılan otistik parkın açılış töreni gerçekleştirildi. Veliler ve okul idaresi otistik parkın yapımının gerçekleşmesinden dolayı Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’ya teşekkür edip, böyle bir imkanı kendilerine ve öğrencilere sunmalarından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. Sanayi Mahallesi Özel Eğitim Uygulama Merkezinde düzenlenen programda Başkanı Saygılı parkın açılışı gerçekleştirildikten sonra Vali M. İlker Haktankaçmaz, il protokolü ve velilerle parkta incelemelerde bulundu.

Esas olan yaratılanı yaratandan ötürü sevmektir

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Özel Eğitim Uygulama okulunda özel öğretmen, öğrenci ve özel velilerimizle birlikteyiz. Rabbim insanları farklı farklı yaratmış. Esas olan yaratılanı yaratandan ötürü sevmektir. İlk işimize sevgi ile başlıyoruz. Bizim özel evlatlarımızı özel ilgiyle yaklaşırsak, özel eğitimleri de o kadar başarılı olur. Bugün burada özel otizmli kardeşlerimizi gördük, öğretmen ve velilerimizle nasıl eğitim aldıklarını yerinde müşahede ettik. Bizler hiç şüphe yok ki her daim yanınızdayız.”diye konuştu.

Otizmin farkındayız ve her zaman onların yanındayız

Belediye Başkanı Saygılı, konuşmasının devamında: “Velilerimiz ve öğretmenlerimizin talebi ile bu değerli kardeşlerimiz için bir otistik park yaptık. Mevcut iktidarımız döneminde engelli kardeşlerimiz için sayısız kazanımlar elde edildi. Emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Engelli kardeşlerimizin aileleri için Engelsiz kafe yaparak hem işletmesini hem de orada sosyal alanlarını genişlettik. Otizmin farkındayız ve her zaman onların yanındayız.”dedi.

Açılışı gerçekleştirildi

“Dünya Otizm Farkındalık Günü” nedeniyle Sanayi Mahallesi Özel Eğitim Uygulama Merkezinde düzenlenen programda belediye tarafından yapılan parkın açılışı törenle gerçekleştirildi. Programa Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen, il protokolü, vatandaşlar ve otistik öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Program protokol konuşmaları ve Belediye mehteran takımının gösterisi ile sona erdi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x