GündemKırıkkaleManşet

Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerine TÜBİTAK Projesi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 
Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erman Yükseltürk’ün yürütücülüğünü yaptığı ve TÜBİTAK 4005 Programı kapsamında desteklenen “ Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerine Yönelik Bilgisayar Programlama Öğretiminde Alternatif Yöntem ve Araçlar Semineri” 7 Eylül 2015 tarihinde Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kutlu ve Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinin katılımıyla Mühendislik Fakültesi Anafartalar Salonu’nda düzenlenen törenle başladı.
 
8 AKADEMİSYEN TARAFINDAN YÜRÜTÜLÜYOR
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kırıkkale Üniversitesi’nin tanıtım videosunun izletilmesiyle başlayan programda konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış, “Rektörlük olarak bu tür projeleri ve proje yürüten öğretim üyelerini her konuda destekleyeceklerini belirterek proje yürütücüsü Doç. Dr. Erman Yükseltürk son iki yıl içerisinde aldığı 5. TÜBİTAK  projesi için tebrik ediyorum” diye konuştu. Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış’ın konuşmasının ardından tören Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kutlu ve proje yürütücüsü Doç. Dr. Erman Yükseltürk’ün konuşmalarıyla devam etti. Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Erman Yükseltürk, projelerin gerçekleşmesinde Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü’ne büyük katkılarından dolayı teşekkür ederek sözlerine şu şekilde devam etti: “Projemize 2 hafta gibi kısa bir sürede Türkiye genelinden yaklaşık 150 Bilişim Teknolojileri Öğretmeni başvuru yaptı. Kırıkkale öncelikli olmak üzere seçtiğimiz 25 katılımcımıza alanında uzman 8 akademisyen tarafından bir seminer vereceğiz”
 
FUAYE FUARI GEZİLDİ
“Etkinlik kapsamında, çocukların eğitiminde önemli yer tutan temel pedagojik kavramların anlatılmasıyla başlanacak ve çocuklara programlama nasıl öğretilebileceği pedagojik açıdan incelenecektir. Daha sonra programlama öğretimi için kullanılan araçlar anlatılacak ve son yıllarda çocuklara programlama öğretilirken kullanılan en yaygın 4 araçtan bahsedilecektir. Bu araçlardan Scratch ve Small Basic ile temel programlama prensiplerini, Alice ile 3D grafik programlamayı, App Inventor ile de Android tabanlı mobil programlamayı öğretmek için uygulamalı olarak anlatılacaktır.” Proje yürütücüsü Doç. Dr. Erman Yükseltürk, bu süreçte birlikte çalıştıkları bölüm personeline ve öğrencilerine de göstermiş oldukları gayret için teşekkür ederek konuşmasını bitirdi. Konuşmaların ardından fuaye alanında düzenlenen ikramla açılış töreni son buldu.
 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu