Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Bin 500 kişiye aşure dağıttılar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bin 500 kişiye aşure dağıttılar - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriSulakyurt İlçesi’nde Muharrem ayı etkinlikleri çerçevesinde yaklaşık bin 500 kişiye aşure ikram edildi.
KARDEŞLİK BAĞLARI KUVVETLENİYOR
Kaymakamlık ve Sulakyurt Belediyesi işbirliği ile düzenlenen programda yapılan aşureler, Cuma Namazı’nın ardından ilçe meydanında vatandaşlara dağıtıldı.  Kaymakam Kazez burada yaptığı konuşmada; “Bugün ilçemizde güzel bir etkinlik düzenlendi. Vatandaşlarımız da bu etkinliğe ilgi gösterdi. Kürt’üyle Türk’üyle, Alevi’siyle, Sünni’siyle burada hep birlikte kardeşlik hakim oldu. Aşure’de nasıl ki, çok farklı malzemeler var ve bu malzemeler güzel bir tadı oluşturuyorsa Sulakyurt da aynı şekilde birlik ve beraberliği bu anlamda oluşturmaktadır. Bu tür etkinliklerle dostluk ve kardeşlik bağları daha da kuvvetlenmektedir. Emeği geçenlere ve etkinliğe katılanlara teşekkür ediyorum” dedi.
“GELENEKLERİ YAŞATIYORUZ”
Belediye Başkanı Bildik de, düzenlenen etkinlikle ilçede birlik ve beraberliğin ön plana çıktığını belirterek, “Toplumumuzda bazı değerler vardır ki, bu değerleri nesiller boyu devam ettirmek gerekir. Aşure geleneği de bunlardan biridir. Burada büyük küçük vatandaşlarımızla güzel bir geleneğimizde bir araya geldik” dedi.
GENİŞ KATILIM
Aşure dağıtım programına, Kaymakam Harun Kazez’in yanı sıra Belediye Başkanı İsmail Bildik, İl Genel Meclisi Başkanı Şerafettin Atalay, İl Genel Meclis Üyeleri Ünal Tamkoç ve Habip Altıntop, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ahmet Tamkoç, Milli Eğitim Müdürü Murat Yılmaz, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Düzenlenen etkinlik, Sulakyurt Merkez Camii İmamı Fatih Doğan tarafından yapılan duanın ardından son buldu.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu