Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

Bir yılda bin kitap

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

53’üncü KÜTÜPHANE HAFTASI, DÜZENLENEN ETKİNLİKLER İLE KUTLANDI. TOLUBİLEK YILIN SIRA DIŞI OKURU SEÇİLDİ

 

 

‘53. Kütüphaneler Haftası’ İl Kütüphanesinde düzenlenen etkinlik ile kutlanmaya başlandı. Etkinliklerde öğrenciler tarafından sunulan gösterilerde büyük ilgi görürken, Bedensel Engelli Emirhan Tolubilek, 1 yılda bin kitap okuyarak yılın sıra dışı okuru seçildi

 

SIRA DIŞI OKUYUCU

Okumanın önemine dikkat çekmek amacıyla önemli çalışmalar gerçekleştiren Kütüphaneler, Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de, ’53. Kütüphaneler Haftası’nı düzenlenen etkinliklerle kutlamaya başladı. Etkinlikte; bedensel engeline rağmen 1 yılda bin kitap okuyan Emirhan Elitok, “Yılın Sıra Dışı Okuyucusu” seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını Kütüphane Müdiresi Zeliha Atay yaptı.
BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU İNTERNETTE

Müdire Atay, “Her yıl Mart ayının son haftasında kütüphanelerin ve kitapların öneminin anlatılması kütüphaneciliğin kamuoyuna duyurulması amacıyla Kütüphane Haftası kutlanmaktadır. 53. Kütüphane Haftası teması “Yeni Enformasyon Teknolojileri ve Kütüphaneler” belirlenmiştir. İnternet dünyasına erişimin kolaylaşması teknolojik açıdan önemli bir gelişme olarak görülürken diğer bir yandan bu gelişim; bireylerin sosyal hayatlarında geçirmeleri gereken sürenin çok büyük bir çoğunluğunu internette geçirmelerine neden olmaktadır” dedi.

 

TEKNOLOJİDEN ETKİLENMEKTE

Atay, “Toplumsal bir kurum olan kütüphaneler, doğal olarak içinde bulunduğu toplumdaki teknolojik gelişmelerden etkilenmektedir. Artık bilgi çağına geçtiğimiz bu zamanlarda kütüphane hizmetlerinin teknolojinin gerisinde kalması kabul edilemez. Bu yüzden kütüphane hizmetlerinde yeni enformasyon teknolojilerinden faydalanmak kaçınılmazdır” ifadesinde bulundu.

 

ÖDÜNÇ KİTAP ALABİLİRSİNİZ

“Kitap/kitap dışı materyalleri kayıt altına alması, gerektiğinde kaydedilen bu bilgileri yeniden çağırması, ödünç verme-iade gibi işlemleri yürütebilmesi için çeşitli alt yapıları kullanması gerekmektedir. Bu altyapılar da yine bahsettiğimiz teknolojiler sayesinde oluşturulmuştur ve aynı zamanda kütüphanecilik hizmetlerinin çok daha hızlı verilmesine imkan sağlamıştır. Kullandığımız otomasyon sistemi sayesinde herhangi bir kütüphaneye üye olduğunuz takdirde Türkiye’deki bütün halk kütüphanelerinden ödünç kitap alabilirsiniz, örneğin Kırıkkale İl Halk Kütüphanesi üyesisiniz, Antalya’ya tatile gittiniz. Antalya’daki Halk Kütüphanelerinden ödünç kitap alabilirsiniz” şeklinde konuştu.

 

ÖRNEK OLARAK CEMİL MERİÇ

Raflarda bulunan kitapların okunması, araştırılması gerektiğini belirten Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, olduğu yerde duran kitabın kimseye fayda sağlamayacağını ifade etti. Kitapların bilgi hazinesi olduğunu vurgulayan Haktankaçmaz, “Uzun yıllardır bende kitap okurum. Kitap okuma alışkanlığımda her zaman kendime Cemil Meriç’i örnek aldım. Çünkü Cemil Meriç, gözündeki görme engeline karşın kitap okuma alışkanlığından hiçbir zaman vazgeçmemiştir” dedi.

 

GÖSTERİLER YAPILDI

Konuşmaların ardından Yenimahalle Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden orotoryo gösterisi yapıldı.  Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi öğrencilerinden de gösteri sunuldu. Şiirlerin okunmasıyla birlikte 2016 yılı içinde en çok kitap ödünç alan okuyuculara takdir belgeleri ve ödülleri verildi. Zübeyde Hanım Anaokulu minikleri tarafından ‘Kitaplaşan Oyuncaklar Projesi’ gösterisi yapılarak etkinlik sona erdi.

 

Haber: Burak Can

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x