Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Biri sizi gözetliyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale trafiği MOBESE’lerle 24 saat kesintisiz kontrol altında

Kırıkkale’de gün geçtikçe yaygınlaşan bu ay itibariyle 361’e ulaşan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) kameraları şehir trafiğine de olumlu katkı sunuyor. MOBESE kameraları yardımıyla yapılan emniyet kemeri ve hatalı park uygulamasında bilgi veren İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hacı Ömer Aktürk, alınan tedbirler sayesinde ölümlü trafik kazalarında yüzde 43’lük azalma yaşandığına dikkat çekti.

24 SAAT KESİNTİSİZ DENETİM ALTINDA

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme şubesi tarafından Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) kameraları eşliğinde trafik uygulaması yapıldı. Uygulamada kameralar yardımıyla emniyet kemeri takmayan sürücüler ve yaya geçitlerine park eden sürücüler tespit edilerek bir taraftan uyarıldı, diğer taraftan cezai işlem uygulandı. Kırıkkale Şehir trafiğinde kontrollerin, ekiplerin yanı sıra Kent Güvenlik Yönetim Sistemi dahilinde bulunan MOBESE kameraları yardımıyla da 24 saat kesintisiz yapıldığını belirten Trafik Denetiminden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hacı Ömer Aktürk, ilde 361 kamera yardımıyla denetimlerin sürdüğünü söyledi. Personel takviyesi ve kameralar yardımıyla yapılan denetim sayısının artmasının olumlu yansımalarının alındığına vurgu yapan Aktürk, ölümlü trafik kazalarında yüzde 43’lük bir azalma yaşandığına dikkat çekti.

TRAFİK 361 KAMERAYLA DENETLENİYOR

Kent Güvenlik Yönetim Sisteminin modernize edildiğini ve kamera sayısının 361’e çıkartıldığını söyleyen İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hacı Ömer Aktürk, 26 yakın bir zamanda kameranın daha sisteme dahil edileceğini belirtti. Kameraların yardımıyla Kırıkkale’nin trafiğinin 24 saat kesintisiz yaptıklarını belirten Aktürk “Ekiplerimizin başka noktalarda olduğu dakikalarda bile kayıtta olan kameralarımız sayesinde trafik kontrollerini yapabiliyoruz. Biz Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri olarak 2017-2018 yılına oranla başarılı bir dönem geçirdiğimizi söylemek istiyorum. 2017 ve 2018’in trafik kazalarını karşılaştırdığımızda ölümlü kazalarda yüzde 43’lük bir azalma vardı. Bu oran çok sevindirici bir şekilde bu yılda devam ediyor. Geçen yılın ilk 6 ayına oranla bu yıl ilk 6 ayını karşılaştırdığımızda ölümlü kazalarda yüzde 33’lük bir düşüş olduğunu gördük. Bu düşüş Türkiye genelinde yüzde 27 iken ilimizde yüzde 33 olarak gerçekleşmiştir. Yine Türkiye genelinde yaralanmalı kazalarda yüzde 11,7’lik bir düşüş varken ilimizde yüzde 31,15’lik bir düşüş olmuştur” diye konuştu.

ALINAN TEDBİRLER OLUMLU YANSIDI

Trafik kazalarında yaşanan düşüşün nedenlerini de açıklayan Aktürk “Bu düşüşün yaşanmasında trafik personelinin ve ekibinin artırılması, MOBESE sisteminin etkin ve verimli kullanılması, kontrollerin artırılması çok önemli oldu. Bu yılın ilk 6 ayı içerisinde yaklaşık 125 bin aracın kontrolünü yaptık. Kontrollerimiz ekip ve kameraların yanı sıra helikopter ve dronla havadan kontroller yaptık. Toplu taşıma araçlarında sivil görevlendirmeler yaparak sürücülerin yaptıkları ihlalleri tespit ve uyarılarda bulunuyoruz. Denetim sayısı artınca araç kullananların arasında alkollü, ehliyetsiz, uygunsuz olarak araç kullananları tespit etme şansımız artıyor. Bu gibi önlemlerde otomatikman kazaların azalmasında etkileyici bir rol oynuyor” ifadesini kullandı. Aktürk ayrıca öncelik hayatın, öncelik yayının uygulamasının da devam ettiğini, Kırıkkale şehir merkezinde bulunan 281 yaya geçidinden 85’ine öncelik yaya figürü işlendiğini diğerlerinin de yakın zamanda yapılacağını sözlerine ekledi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x