Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Muhtarlara bilgisayar kursu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Kırıkkale merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarlarına yönelik olarak Bilgisayar Kursu düzenlendi. 39 muhtarın devam ettiği kursta muhtarlara e-Devlet kapısından CİMER’e, Açık Kapı Sisteminden Muhtar Bilgi Sistemine, Adres Kayıt Sistemi gibi konularda detaylı bilgiler veriliyor.

39 MUHTAR KATILIYOR

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde açılan ve 39 muhtarın devam ettiği kursu ziyaret eden Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, sınıflarda bilgisayar eğitimi alan muhtarlarla bir süre sohbet ederek, yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Sezer, Muhtarların devletin halka yansıyan en yakın yüzü konumunda olduğunu söyledi. Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Ağa Pehlivanlı’da, Bilgisayar Kursunun muhtarlara önemli katkı sağladığını belirterek, ilgi ve desteklerinden dolayı Vali Sezer’e teşekkür etti.

DİJİTAL HİZMET DÖNEMİNDEYİZ

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası yeni ve yeniden seçilen muhtarlara yönelik olarak Hizmet içi eğitim düzenlendiğini,  eğitimin ikinci basamağı olarak da muhtarlara yönelik Bilgisayar kursu başlatıldığını kaydeden Vali Sezer “ Dönem arkıt dijital hizmet dönemi. Bütün hizmetler dijital ortamda vatandaşlara sunuluyor. Eski klasik yönetim şekli değişti. Dolayısıyla muhtarlarımızın da teknolojiyi en iyi şekilde kullanıp vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermesi maksadıyla bu kursu açtık. Bilgisayar kursu ile birlikte e-Devlet kapısından CİMER’e, Açık Kapı Sisteminden Muhtar Bilgi Sistemine, Adres Kayıt Sistemine kadar bütün sistemleri muhtarlarımıza gösteriyoruz. Temel amaç mahallemizde hizmet yarışı ve daha çok vatandaşımıza ulaşma ve devrin dilini kullanabilme. Birçok projeyi mahalle bazında muhtarlarımızla birlikte yürütüyoruz. Dolayısıyla bu elzem bir durumdu. Bu birinci boyut ikinci boyutta muhtarlarımıza teknolojiyi daha ileri boyutlarda kullanmalarını sağlayacak programlar düşünüyoruz” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x