Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

Birlikten yanayız

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

“MAKAM ARACININ KM’SİNİ BİLE RESMİ KAYDA GEÇTİK. GİDERLER KENDİ CEBİMİZDEN KARŞILIYORUZ. YANDAŞÇILIK YAPMIYORUZ VE BİRLİK İÇERİSİNDEYİZ”
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök, “Biz birleşmeden yanayız. Birlik olanla birlik oluruz. Basınımız ne kadar güçlü olursa, şehrimiz de o kadar güçlü olur”
BASINLA BİR ARAYA GELDİLER
Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Gök, Meclis Başkanı Bekir Şahin ve TSO yönetimi basının karşısına çıktı ve 22 Mayıs 2013’ten bu güne yapılan faaliyetleri anlattılar. Toplantıya birleşme hazırlıkları içerisinde olan yerel gazetelerin sahipleri, yazı işleri müdürleri ve muhabirleri katıldı. Toplantı 22 Mayıs 2013 tarihinde görev mazbatasını alan yönetimin 1 yıl içerisinde yaptığı faaliyetlerin tanıtımını içeren sunum ile başladı.
FAALİYETLER HATIRLATILDI
Sunumun ardından toplantı soru cevap şeklinde devam etti. Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Gök ve Meclis Başkanı Şahin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yönetim Kurulu Başkanı Gök, TSO faaliyetleri giderinin karşılanması noktasında meclis üyelerinin fedakar bir tutum içerisinde olduğunu ifade ederek, faaliyetlerde yapılan harcamaların tamamının meclis üyelerinin kendilerinin karşıladığını belirtti.
“GİDERLERİ KENDİ CEBİMİZDEN KARŞILIYORUZ”
Gök, “Biraz önceki sunumda da gördüğünüz üzere göreve başladığımız günden itibaren yoğun bir çalışma içerisinde olduk. Yurt içi ve yurt dışı geziler gerçekleştirdik. Bu gezilerin giderleri odamız parasından değil, meclis üyelerinin kendi ceplerinden karşılandı. Yemekler, toplantılar ve tüm faaliyetler meclis üyelerimizin fedakarlıkları ile düzenlendi” dedi.
MAKAM ARACI AÇIKLAMASI
Makam aracının amacı dışında kullanılmadığını sözlerine ekleyen Gök şöyle devam etti; “Makam aracı var. Bu makam aracı sadece Kalkınma Ajansı toplantıları gibi resmi programlarda kullanılıyor. 1 yıllık süre içerisinde 2 bin kilometre filan yaptık. Çünkü biz odaya geldiğimizde makam aracının bile kat ettiği kilometreyi zapta geçirmiştik. Her şeyin resmi kaydını yaptık” dedi.
“BİZDE YANDAŞÇILIK OLMAZ”
Gök, odada çalışan personelin istihdamı konusunda ise, “Göreve geldiğimizden bu güne kadar mevcut personel ile çalıştık. 8 personelimiz bin 850 kişiye hizmet veriyor. Eş, dost, akrabayı işe alalım istihdam edelim diye bir düşüncemiz olmadı. Yeni binaya geçtiğimizde fiziki yapı da değişecek. O zaman istihdam yapılacak. Ancak bu istihdam yine ne benim, ne meclis üyelerimizin ne de yönetim kurulu üyelerimizin isteği doğrultusunda gerçekleşmeyecek. Odamızın belli kriterleri var. Bu kriterler gözetilerek istihdam yapılacak” diye konuştu.
“ŞEFFAF BİR YÖNETİM SERGİLİYORUZ”
Gök şöyle devam etti; “Örneğin devletin meclis üyelerine aylık oturum ödeneği başlığı altında verdiği bir 40 TL var. Bu yılda 480 TL’ye ulaşıyor. Hiçbir meclis üyesi bu parayı alıp cebine koymuyor. İnternet sitemize girip bakın; tüm toplantıların kararları, gelirler ve giderler yayımlanıyor. Ne kadar para gelmiş, ne kadar nereye harcanmış hepsi orada var. Şeffaf bir yönetim sergiliyoruz”
“BİRLİK İÇERİSİNDEYİZ”
“TOBB’a bağlı 365 oda var. Biz bir ilki gerçekleştiriyoruz. ­Meclis ve yönetim kurulu üyeleri arasıda büyük bir birliktelik var. Bütün toplantılarda alınan bütün kararlar oy birliği ile alındı. Karar defterimizde oy çokluğu ile diye bir ibare düşmedi. Bu bizim birlikteliğimizi gösteriyor”
YÖK ONAYI BEKLİYOR
Gök, TOBB Üniversitesi’nin bir fakültesinin Kırıkkale’ye getirilmesi konusunda da müjde vererek, “Bu konuda göreve geldiğimizde bir çalışmamız olacağını söylemiştik. Bu söylemde kalmadı ve girişimlerimizi sürdürdük. Sonuçta TOBB yönetim kurulundan şehrimize üniversitenin bir fakültesinin getirilmesi kararı geçti. Şuan YÖK onayı bekleniyor. Onay verilir verilmez inşaata başlanır” dedi.
“GÜCE GÜÇ KATARIZ”
Toplantının en önemli gündemini ise gazetelerin birleşmesi oluşturdu. Gök bu konuda şu açıklamaları yaptı; “Biz birlikten yanayız. Hep öyle olduk. Şehrimizin menfaatine olacak bütün birliktelikleri destekleriz. Birlik olanla birlik oluruz. Basınımız ne kadar güçlü olursa, şehrimiz de o kadar güçlü olur. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Birliktelikler gücü oluşturur, biz de bu güce güç katarız”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu