GündemKırıkkaleManşetSon Dakika

Biz Demiştik! Haber71 Yorum

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Evet! ‘Biz demiştik’ diyoruz ve sıralıyoruz…

Tarih, 6 Mayıs 2014. “MKEK’de hayali ambar yolsuzluğu iddiası” başlıklı haberimiz. 9 Mayıs 2014, “MKE’de usulsüz ihale” başlıklı haberimiz. Ve tarih 16 Mayıs 2014. “Şok iddialar” başlıklı haberimiz. Tüm bu haberleri gazetemiz HABER71’de manşete taşımış ve Kırıkkale kamuoyunu bilgilendirmiştik. O günlerde MKEK’nin iyi yönetilemediğini ve birilerinin bir şeyler yapması gerektiğini üstüne basa basa vurgulamıştık. Attığımız manşetlerde fabrikaların büyük zararlara uğratıldığını ve kapatılmaya doğru ilerlediğini yazmıştık.

Ancak her ne hikmetse fabrikalar hakkında yapılan haberlere, “TIK SES” çıkarılmamıştı. Bizde 14 Mayıs 2014’te “MKE’de tık yok” diye manşet atmıştık. Üstüne MKEK Müdürleri gazetemize karşı tavır alıp, araya ahbap-çavuş sokarak, haber içeriklerini silmemizi istemişlerdi. Yaptığımız haberler hala benliğini koruyor ve bugünkü sıcaklığı ile olduğu gibi duruyor. Biz Kırıkkale sevdalısı ve milliyetçisi bir gazete olarak, her zaman gerçekleri yazma düsturunu sergilerken, birilerinin MKE hakkında sessiz kalması zorumuza gitmişti. Ve şimdi altını kalın çizgilerle çizerek söylüyoruz; “MKE Kırıkkale’nin öz evladıdır. MKE’ye sadece ve sadece kütüğünde Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Çorum, Çankırı yazan Anadolu şehirlerinin evlatları alınsın. NET!.

Geldiğimiz noktada Türkiye’yi sarsan ve saatler içerisinde ülke gündemine oturan MKE Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi’nin yaptığı vatan hainliğini ve ifadelerini bu satırlara yazmak içimizi bulandırıyor. Sahipsiz Kırıkkale’nin ülke gündeminde bu şekilde anılmasını sağlayanları da nefretle kınıyoruz. Bu müdürün yaptığı hainlik, basit bir mesele değildir. Hemen bugün, yarın değil. MKEK’de tüm birimler denetimden geçirilmeli. Gerekiyorsa üretime ara verilmeli. Yumurta cıvık çıkacaksa, hiç çıkmasın daha iyi.

Fabrikalarımıza alınacak personelin bir haftalık ikamet değil, en az 10 yıl ikameti istenmeli. Burası sıradan bir il müdürlüğü değil. Burası ülkenin savunma menşeidir. Kırıkkale’de bu savunmanın beşiğidir. Ayrıca kafamızı kurcalayan birçok soru işareti var. Acaba bu MKE müdürünün ilk silah satışı mıydı? Ya da başka müdürler de satış yaptı mı? Bu vatan haini bu cesareti nereden aldı? İşbirliği yaptığı kişiler var mı? Silah haricinde başka bir proje satıldı mı? Tüm bu soruların yanıtının araştırılmasını ve öz evladımız MKEK’nin eski şaşalı günlerine dönmesini arzu ediyoruz.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x