Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSulakyurt

“Biz iki devlet, tek milletiz”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale TÜRKAV Şubesi, “Hocalı Katliamı ve Ermeni Gerçekleri” isimli panel düzenledi. Sulakyut İlçesi’nin en işlek caddesine, “Azerbaycan Hocalı” ismi verildi. 
 
 
GENİŞ KATILIM
Panel programı ve etkinliklere Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Eflatun Neimetzade, TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof.Dr. Saleh Sultansoy ve Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Cemalettin Taşkıran, Azarbeycan Büyükelçiliği Başkatibi Nadir Jafarov, MHP İl Başkan Yardımcısı Murat Abalı, TÜRKAV Şube Başkanı Murat Buluç ve Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik katıldı.
 
AZERBAYCAN HOCALI CADDESİ AÇILDI
Panelistler, özellikle Türk milliyetçiliği ve Türk dünyası hakkındaki gelişmelerle ilgili verdikleri çarpıcı örnekler salonda müthiş bir duygusal hava oluşturdu.  Ayrıca etkilik kapsamında Sulakyurt İlçesi’nin en işlek caddesine “Azerbaycan Hocalı” ismi verildi. Açılış kurdelesi dualar eşliğinde kesildi. Cadde açılışında bir konuşma yapan Azarbeycan Büyükelçiliği Başkatibi Nadir Jafarov şunları söyledi; “Bu caddenin isminin buraya verilmesinde emeği olan tüm gardaşlarımıza büyükelçimiz ve azarbeycan devleti adına teşekkür ediyorum. Bizim acımızı paylaşan, bizim haklı davamızda yanımızda olan, tüm gardaşlarımıza şukranlarımızı belirtiriz. Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Biz iki devlet tek milletiz.
 
“DAHA SIKI VE SAMİMİ KÖPRÜ KURMAK İSTİYORUZ2
Hocalı katiamı ve ermeni gerçekleri isimli panelimizde ev sahiplii yapan sulakyurt belediye başkanımız sayın İsmail bildik tüm misafirlere yaptığı hoşgeldiniz konuşmasında sulakyurt belediyesi olarak türk milliyetçiliğine, Türk dünyasına ve Türk cumhuriyetlerine yönelik, çalışmalarımızın devamı olacaktır. Aramızda daha sıkı, daha samimi bir köprü kurmak istiyoruz. İnşallah sayın büyükelçiliğimiz yetkilileride kabul ederse azarbeycanda bir kardeş şehir edinmek, buradaki okullarımızdan birisi ile orada bir kardeş okul kaynaşması yapmak istiyoruz” dedi.
 
ESKİ BAŞKANA TEŞEKKÜR
TÜRKAV Şube Başkanı Murat Buluç ise, “Özellikle bu etkinliğin fikir babası, ve başından sonuna kadar sürekli uğraşıp hertürlü desteklerini esirgemeyen eski şube başkanımız sayın Bülent Bozkurt kardeşime ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum ve bu güzel günü bize yaşattığı için saygılarımı sunuyorum” dedi. Panelin ardından, panelistlere plaket verildi.
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu