Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Bölge İstişare Toplantısına Kırıkkale’den katılım

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bozok Üniversitesi ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen ”Ar-Ge Reform Paketi”  ve ”4.Sanayi Devrimi” konulu 1. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

 

Bozok Üniversitesinde gerçekleştirilen toplantıya, Yozgat Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey,  Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yusuf Şahin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Madencan, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sinan Çelik, fakülte dekanları, daire müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.  Bilim Sanayi ve Teknoloji Yozgat İl Müdürü Yusuf Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada, “Ar-Ge Reform Paketi” ve “4.Sanayi Devrimi” konulu 1. Bölge istişare ve değerlendirme toplantısının Ankara, Bolu, Çankırı, Eskişehir, Karabük, Kırıkkale, Kırşehir ve Sivas’tan gelen il müdürlerinin katılımıyla Yozgat İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde düzenlendiğini söyledi.

 

BÜYÜK BİR ÇALIŞMA

Toplantının hayırlara vesile olmasını dileyen Şahin, ”Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızca, tüm paydaş kurum ve kuruluşların da görüşü alınarak kapsamlı bir çalışma sonucu hazırlanan Ar-Ge Reform Paketi Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanarak 26 Şubat’ta Resmi Gazete’de yayımlanmış ve 1 Mart’ta yürürlüğe girmiş olup, ülkemizin 2023 yılı hedefleri doğrultusunda yüksek katma değerli üretime geçiş için, Kamu-Üniversite-Sanayi iş birliğiyle Ar-Ge ve Yenilik ekosisteminin güçlendirilmesine yönelik eylem ve iyileştirmeler içermektedir. İkinci reform paketi olarak ‘Üretim Reform Paketi’, üçüncü reform paketi olarak da ‘Patent Kanunu’ ile ilgili bakanlığımızda şu anda büyük bir çalışma yürütülmektedir.” dedi.

 

“HIZLA İLERLİYORUZ”

Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey de karanlıktan aydınlığa çıkmanın da bilginin üretime geçirilmesiyle olacağını belirterek, ”Çalışarak, okuyarak, bilim üreterek tekrar en önde olabiliriz ve olmamız gerekiyor. Çünkü tarih bir zamanlar hep zirvede olanların ihmal ettiğinde aşağı düştüğünü, çalışanların ise tekrar zirveye döndüğünü açıkça gösteriyor.” diye konuştu. Üniversitelerin bilgi üreterek bulunduğu şehri sosyo-kültürel ve ekonomik yönden kalkındıran en önemli motor güç olduğuna değinen Karacabey, ”Bozok Üniversitesi olarak bilgiyi üretime dönüştürme amaçlı bu yolda hızla ilerliyoruz.” dedi.

 

SORU CEVAP

Konuşmaların ardından, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Madencan, ”Ar-Ge Reforma Paketi” konulu, Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Sanayi ve Teknoloji Uzman Yardımcısı Ayşe Nur Özdemir “4.Sanayi Devrimi” konulu ve Bozok Üniversitesi Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Orhan Hazer ise “Yozgat’ta Ar-Ge Fırsatları “ konulu sunum yaptı. “Ar-Ge Reform Paketi” ve “4.Sanayi Devrimi” konulu 1. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı soru ve önerilerin ardından son buldu. AA

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x