GündemKırıkkaleManşet

Bu gece dua gecesi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Allah-u Teala’nın rahmet deryalarının coştuğu, af ve mağfiretinin sağanak-sağanak yağdığı, feyiz ve bereketin zirveye çıktığı mübarek üç aylar yarın başlıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan İl Müftüsü Bekir Gerek, bu gecenin ‘Regaib Kandili’ olduğunu belirterek, bu gecenin dua gecesi olduğunu söyledi.

 

 

Üç ayların başlangıcı olması ve bu gecenin Regaip Kandili olması nedeniyle İl Müftüsü Bekir Gerek açıklamalarda bulundu. Müftü Gerek yaptığı açıklamada, “Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerimde şöyle buyurmaktadır;  “Şüphesiz Allah’ın gökleri ve yeri yarattığı günkü yazısında, Allah katında ayların sayısı on ikidir. Bunlardan dördü (Muharrem, Zilkade, Zilhicce ve Recep ayları) haram aylarıdır. İşte bu dosdoğru hesaptır.  Öyleyse o aylarda kendinize zulmetmeyiniz.” (Tevbe suresi 9/ 36) Üç aylar; Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Üç aylar; dini duygu ve heyecanın yoğun bir şekilde yaşandığı manevi bir mevsimdir. Tevbe ve istiğfarda bulunma, nefis muhasebesi yapma, ruhu günahlardan arındırarak yenilenme ve salih kullardan olmak için gayret sarf etme fırsatının daha çok bulunduğu bir  dönemdir”

 

YÖN VERME KARARLILIĞI İÇİNDE OLMALIYIZ

Gerek, “Bundan dolayı, ahlak ve erdemin, doğruluk ve dürüstlüğün, paylaşma ve dayanışmanın, hak ve hukuka riayetin, barış ve kardeşlik içinde bir arada yaşamanın, yetime, öksüze ve kimsesize kol kanat germenin, fakir ve ihtiyaç sahiplerine vermenin, acı ve kederleri paylaşmanın, düşeni kaldırmanın, kutsal değerlere saygının, insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu  bu aylarda daha çok hissederek, söz ve davranışlarımıza bu çerçevede daha fazla  yön verme kararlılığı ve çabası içinde olmalıyız. Diğer taraftan içinde Regaib, Miraç, Beraat ve Kadir geceleriyle nurlanmış olan bu gün ve geceleri; namaz, oruç, sadaka ve zekatlarla süslemeliyiz. Kur’an-ı Kerim, meal ve tefsirini okuyarak, Sevgili Peygamberimizin hayatını daha çok öğrenmeye ve anlama  gayreti içinde olmalıyız” dedi.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x