ManşetSiyaset

“Bu oyunu bozacağız”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kaletepe Mahallesi delege seçimine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun hedefinde IŞİD’i bahane edip, sokakları ateş çemberine çevirenler vardı. Soylu, “Bu milletin bin yıldan beri koyduğu kardeşliği bir şekilde ayrıştırmak için ortaya fitne koymadıklarını mı sanıyorsunuz? Bu oyunu görüyoruz ve itidalle bozacağız. Bu oyunu sabırla vakarla ve kardeşliğimizle bozmaya çalışacağız” dedi.

 

 

Üst düzey katılım

Kaletepe Mahallesi parkında gerçekleşen delege seçimlerine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, Koornidatör Millitvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, il ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile birlikte mahalle sakinleri katıldı. Delege seçimi öncesinde yapılan selamlama konuşmalarının sunumunu Merkez İlçe Başkanı Av. Mustafa Babayiğit yaptı. Babayiğit, kongre hazırlıkları hakkında kısa bir bilgi vererek, kürsüye İl Başkanı Mürsel Akçay’ı davet etti.

 

 

“Davaya hizmet büyük şereftir”

İl Başkanı Akçay, 5. Olağan Kongre’nin şehre ve ülkeye hayırlar getirmesini temenni ederek şöyle konuştu; “5. Olağan Kongre için çalışmalarımız hassasiyetle devam ediyor. Tüm delege seçimlerini huzur ve güven ortamı içerisinde tamamlayacağız. İlçelerimizin kongresi ve il kongremizi yaptıktan sonra büyük kongremiz için kolları sıvayacağız. AK Parti davası kutlu bir davadır. Bu davaya hizmet etmek büyük şeref ve onurdur.

 

“Daha yüksek oy oranına ulaşacağız”

Bu davaya hizmet etmiş ve eden bütün arkadaşlarımızı en iyi şekilde temsil edecek kişileri belirlemek için merkez ilçe başkanımız ile birlikte titizlikle çalışıyoruz. Biz Kırıkkale’de AK Parti ailesi olarak birlik ve beraberlik içerisinde, bu birlik ve beraberliğin yarattığı güven ve güç ile kongrelemizi tamamlayacağız ve 2015 yılında yapılacak seçimlerde, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden daha yüksek bir oy oranını alacağız”

 

 

“Başarı sürecek”

Akçay’ın ardından kürsüye TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal çıktı. Köksal, delege seçimlerinin AK Parti ailesi içerisinde demokrasinin hakim olduğunun bir göstergeni olduğuna işaret ederek, “Kırıkkale’de birlik  ve beraberlik içerisinde seçimleri atlattık. Hem yerel seçimlerde, hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye ortalamasının üzerinde bir oy alarak partimize destek verdik. Bu başarının ardından Cumhurbaşkanımız, AK Parti davasına gönül verenlerin dayanışması vardır. Bu delege seçimleri de AK Parti’nin gelecekte erişeceği nice başarıların bir göstergesi olacaktır” diye konuştu.

 

 

“Siyasete büyük hizmetler yaptık”

Daha sonra bir konuşma yaparak ülke gündemindeki konular hakkında da açıklamalarda bulunan AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye’de 51 bin 8 mahallede delege seçimi yapacaklarını ifade etti. Soylu, AK Parti’nin demokrasiye ve ülkeye olan katkısının devam edeceğini, ülkenin her bir yerinde delege seçimi gerçekleştireceklerini bildirdi. Soylu, AK Parti’nin parti içi yarışmalarının demokrasi şenliği ve aile içi kucaklaşma şeklinde gerçekleştiğini belirterek, AK Parti’nin Türk siyasetine çok büyük hizmetleri olduğunu ifade etti.

 

“Bu yaşananlar ilk değil”

Soylu, son günlerde Türkiye’nin bazı illerinde IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerin Türkiye’de ilk olmadığını aktardı. Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerine yönelik adımlar attığında bu tür oyunların ülke üzerinde oynandığını dile getiren Soylu, “Biz bugünkü olayların tercümesinin ne olduğunu net bir şekilde bilen bir milletiz” diye konuştu. “Hani Türkiye’de demokrasiyi, özgürlüğü ve istediği gibi siyaset yapabilme hakkını arıyordunuz?” diyen Soylu, şunları aktardı:

 

“Vicdanınız yok mu?”

“Buradan HDP’li ve BDP’li yöneticilere sesleniyorum; AK Parti’nin kıymetini bilin. Türkiye’de 77 milyon insanı bir arada tutan anlayışın kıymetini bilin. Bir taraftan esnafı tehdit edeceksiniz, diğer taraftan demokrasi diyeceksiniz, iki yüzlülük ortaya koyacaksınız. Sonra kamu düzenini talan edeceksiniz, ondan sonra haktan, özgürlükten bahsedeceksiniz. Peki sizin hiç vicdanınız yok mu?”

 

“Kardeşliğimizle bosacağız”

Soylu, Türkiye’de geçmişte birçok kesime zulümler yapıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Geçmişte sadece Türkiye’de yaşanan olaylar, sadece Kürtlere mi yapıldı? İskilipli Atıf Hoca Kürt müydü? İdam edildi. Hükümet konağının önünde idam edilen hoca efendiler Kürt oldukları için mi idam edildi? Bu ülkede Diyarbakır Cezaevi’nde işkence yapıldı da Mamak Cezaevi’nde bu ülkenin insanlarına yapılmadı mı? Bu ülkede Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan, Kürt oldukları için mi idam edildiler? Bu milletin bin yıldan beri koyduğu kardeşliği bir şekilde ayrıştırmak için ortaya fitne koymadıklarını mı sanıyorsunuz? Bu oyunu görüyoruz ve itidalle bozacağız. Bu oyunu sabırla vakarla ve kardeşliğimizle bozmaya çalışacağız”

 

“Kamu düzenini kimse bozamaz”

Soylu, şöyle devam etti: “Onlar yıkarlar ama biz birleştiriciyiz. Kimse devletin bu şefkatini istismar etmeye kalkmasın. Kamu düzenini hiçbir şeye ve hiçbir şekilde bozdurtmayız. Bunları yapanlara müsamaha göstermeyiz. Bir okulu 5 defa yakacaksınız, yazıklar olsun. Varto’da 4 tane okul yakacaksınız. Siz mi verdiniz bunların paralarını? AK Parti kimsenin söylemediği sözleri söyledi, kimsenin yapmadıklarını yaptı. Böyle ihanetle mi karşılaşmalıydı. BDP ve HDP’ten böyle bir ihanetle mi karşılaşmalıydı? Eş başkanı çıkacak, ‘sokağa çıkın’ çağrısı yapacak. İnsanları sokağa dökecek, kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışacak. Hani demokrasi, siyaset ve özgürlükler?”

 

“Çözüm süreci devam edecek”

Ne pahasına olursa olsun, çözüm sürecinin tamamlayacaklarını vurgulayan Soylu, “77 milyonla büyük ve öncü Türkiye’yi kuracağız ve 2023 ile 2071 hedeflerine hep birlikte ulaşacağız. Hiç kimsenin bundan endişesi olmasın” ifadelerini kullandı

 

“Kasetle geldin!”

Soylu, CHP’li Kılıçdaroğlu’na da ağır eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu’nun şeref ve namus gibi kutsal değerler üzerinden konuştuğunu ifade eden Soylu, “Senin şerefin namusun nerede?” dedi. Kılıçdaroğlu’na, “Kasetle gelen sensin” diyen Soylu, “HDP’ye, BDP’ye, Selahattin Demirtaştaş’a sahip çıkacaksın, okul yakanlara, sokakları ateşe çevirenlere sahip çıkacaksın, sonra gelip bu halkın seçtiği Cumhurbaşkanına konuşacaksın” dedi.  Soylu’nun konuşması sık sık destek sloganları ve alkışlarla kesildi.

 

“Büyük ilgi ve destek var”

Son olarak selamlama konuşması için kürsüye gelen Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, ülkenin dört bir yanında yapılan delege seçimlerine halkın büyük ilgi ve alaka gösterdiğini ifade ederek, Kırıkkale’de de delege seçimlerinin büyük destek ve ilgi ile takip edildiğini söyledi. Atalay, delege seçimlerine katılarak, partilerine destek veren halka teşekkür etti. Atalay konuşmasının devamında yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu