Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSpor

Bu Takım Düşmeyecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak Kırıkkale yerel basın gazete imtiyaz sahipleriyle Ankara Büyük Hotel’de bir araya geldi. Türk Metal Kırıkkalespor’a 1 Milyon 50 bin lira kaynak bulduklarını ifade eden Kavlak, takımın düşmemesi için 12 topçuyla anlaştıklarını söyleyen Kavlak, ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerini söyledi. Kavlak Kırıkkalespor’a destek veren Kocaman alüminyuma, Barış Aydın’a, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’ya, Recep Uzelli’ye, Seyfi Özkan’a takıma yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.

SUÇ DUYUSUNDA BULUNDUK
Büyük Anadolu Hotelin de gerçekleşen toplantıda Kavlak, “ortada olmadığı söyledi. Kavlak, Kırıkkalespor gırtlağına kadar borçlu. Bu takım şampiyon olursa şehrin havası değişir dedik. Eski valimiz ve belediye başkanımız geldi bize rica etti. O zaman bu takımı yönetecek bu şehirden bir yönetim oluşturalım. Takım kendiliğinden federasyondan aldığı parayla bizde biraz destek oluruz. Sonra bu takımı şehir kabullenir dedik. Tamam dediler bizde onun üzerine bir bütçe yaptık. Belediye başkanı BAL Ligindeyken sağ olsun yaklaşık otoparklardan 30-35 bin lira ara sıra takviye falan yaptı. 700-800 bin lirada biz bir yerlerden kaynak bularak, bu takımı çıkardık. Fakat o gün ki yönetimi çağırdım ben. Bu yönetimle gitme şansı yok. Ankara’da Kırıkkale’li iş adamları var. 7-8 onlardan oluşturalım. 7-8 kişide Kırıkkale’den esnafdan 1 kişi Türk Metalden 1 kişi belediyeden böyle bir yönetim yapacağız. Bunu dedikten sonra bize tamam olur dediler. Ama ondan sonra almışlar defterleri üye kaydı yapmışlar. Daha sonra bizim haberimiz oldu. Bizde suç duyurusunda bulunduk. Sonra kayyum geldi. Kayyum işin başına geldi. Ligde kalacak bir takımı oluşturdu. İlk ödemleri de yaptı. Ondan sonra mahkeme müfettiş raporunu beklemeden bir karar verdi. Tekrar kulübü arkadaşlara verdiler. Bizde defteri kapattık. O arkadaşlara devredildikten sonra paralarla ilgili kayıtta bir şey yok. Onlar topçulara bu paranın ödendiğini söylüyorlar. Ortada bir kayıt yok. Herhangi bir evrak yok.’’şeklinde konuştu.

1 MİLYON 50 BİN LİRA ÖDEME YAPTIK
Kavlak, “Sonra müfettiş raporu geldi. Tekrar takım kayyuma geldiğinde de takım ligin sonunda. Ligin sonunda ki takımın 780 bin lirada borcu vardı. Biz bunun altından çıkarabilir miyiz dedim. Birkaç arkadaşı aradım. Kimi dedi 50 bin lira veririm. Ona göre bir 450- 500 bin lira bütçe yapalım. Hocayı çağırdık. Ben 5-6 takviyeyle bu işi kurtarırım dedi. Eski topçular da vardı. Eski topçular demeyecek mi yeni topçulara para veriyorsunuz bize neden vermiyorsunuz?  Takımı Antalya’ya gönderdik. Hemen 200 bin liralık bütçeyi hemen takımın hesabına geçtik. Eski topçuların alacağına istinaden yüzde 30’un verin. Yeni anlaşılan topçuya da peşinatlarını falan verdik. Sağolsun Serkan Kocaoğlu bir yüz bin lira verdi. 100 bin lira işçilerimiz için kombine aldık onu koyduk. 400 bin lira. 150 bin lira bir reklam anlaşması imzaladık. 550 bin lira. Yarın 315 bin lira yeni topçulara yatacak 815 bin lira. Eski topçularından alacağı 243 bin lira. Toplamda 1 Milyon 50 bin lira. Şuanda takımın Pazar günü maça çıkmadan alacağı para 1 Milyon 50 bin  Lira.’’diye konuştu.

TEŞEKKÜRLER
Kavlak, “Sağolsun belediye başkanı 110 bin lira borç ödedi. Top almışlar .Forma almışlar ödememişler. Burada Recep Uzelli katkı yaptı. Federasyondan yatan paradan bu kulübün kasasına 5 kuruş girmemiştir. Kaç  para yattığını daha çıkarttıramadık. Kimine göre 350 bin lira. Kimine göre 280 bin lira. Hiç yatmadıysa da kimse de para almadıysa bir şey diyeceğimiz yok. Burada da savcıları göreve davet ediyoruz. Bu takımın düşmesini istemiyorum dedim hocaya düşmeyecek bir takım yap dedik hocaya 11-12 yapacağım dedi yaptı. 3 Ayda genel kurula gidecek. Genel kurula gittikten hemen sonra devre bitmeden olağanüstü genel kurula götüreceğiz. Bizim tüzüğe göre dışarıdan kimse yönetime giremiyor. Bu takımı şehre teslim edeceğiz. Şehrin iş adamına esnafına teslim edeceğiz. Biz hotellerin reklam anlaşmasını yine yaparız. Yine bu takıma destek oluruz ama bizim bu takımla ayıracak zamanımız, imkanımız gerçekten yok. Ben vali beyle de belediye başkanıyla da görüştüm bu takımın düşmesini içime sindiremedim. Bu kadar emek sarfettik bu kadar insanı bir araya getirdik. Bu takım gücümüz yeter kümede kalırsa bu işten anlayan kişi gelirse biz yönetime 1 kişi veririz. Gerekli anlaşmaları yine yaparız. İnşallah çocuklar yüreklerini sahaya kor. Emeklerimiz zayi olmaz. Çünkü takımın işi de gerçekten çok zor. En yakın rakibimiz arasında 9 puan var. Şuanda takımda hiçbir haciz falan yok. Kocaman alimünyumdan arkadaşlara, Barış Aydın’a, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’ya, Recep Uzelli’ye, Seyfi Özkan’a takıma yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Kırıkkale’nin. Bizler emanetçiyiz. İnşallah Allah nasip ederde bu takımı kümede bırakırsak, hiç kimsenin endişesi olmasın. Bu takıma verecek insanlardan bir yönetim oluşturacağız asla alacak insanlardan bir yönetim oluşturmayacağız.’’dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x