Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

Buyursunlar, Saadet Partisinde Siyaset Yapalım

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, son dönemde Ak Parti yetkililerinin “94 ruhu” na yönelik sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, son dönemde Ak Parti yetkililerinin “94 ruhu” na yönelik sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

“Partimizde önceki dönemlerde görev yapmış bir ismin 19 yıldır iktidarda bulunan bir partiyi bu kadar heyecanlandırıyor olmasını önemsiyoruz. Fakat 2001 yılında kurulan ve ısrarla önceki siyasi anlayışını bir kenara bıraktığını ve reddettiğini ifade eden Ak Parti’nin, 20 yıl sonra bugün “94 ruhu” diyerek kuruluşundan 7 yıl önceki bir vizyon ve özlem olarak ortaya koyması tükenmişliğin bir ifadesidir. Meksika‘nın yerli kabilelerinden birinin şefine atfedilen bir söz vardır, o kadar hızlı gittik ki; ruhlarımız geride kaldı.”

Buyursunlar, bu çatı altında siyaset yapalım

Ak Partiye uyarılarda bulunan Vurgun, “Evet Ak Parti’de iyi niyetle yapılan o kadar uyarıya rağmen; yanlışlarını ifade eden herkesi hainlikle suçlayarak, girmiş oldukları yanlış yolda o kadar hızlı gitti ki çeyrek asır öncesinin ruhunu arar hale geldi. Ak Parti kuruluşundan 20 yıl sonra bir yere vardı; ama bu yer kesinlikle yola çıkarken varacağız dedikleri yer değildir! Çok net ifade ediyoruz, yapmış oldukları bu hamleler, bu saatten sonra Ak Parti’nin eriyişini durduramaz. Ayrıca 2011 yılına kadar bizimle siyaset yapmış ve 10 yıl gibi uzun bir süredir de siyasetten uzak bir arkadaş, Ak Parti’ye umut olabiliyorsa; Saadet Partisi’nde böyle yüzlerce-binlerce arkadaşımız var, öyleyse buyursunlar, gelsinler bu çatı altında siyaset yapsınlar” değerlendirmesinde bulundu.

Kaybettiklerini, kaybettikleri yerde aramalılar

Vurgun, “94 ruhu “ dedikleri şey, o dönemde 25 yıllık siyasi tecrübenin Refah Partisi’nde ete kemiğe bürünmesiyle ortaya çıkmıştır. Ve bugün o tecrübe yarım asrı geride bırakmış ve de o anlayış Saadet Partisi çatısı altında sürdürülmektedir. “94 ruhu” üretimi esas almaktır, hakkı ve adaleti gözetmektir. Yapılan her işte üç beş kişinin değil; bu topraklar üzerinde yaşayan milyonlarca insanımızın yararını gözetmektir. Kendi rengini koruyarak, bu memleketin her bir ferdiyle uzlaşabilmek, konuşabilmek ve ülke millet faydasına olacak her işte birlikte yol yürümektir. Dış politikadan tarıma, eğitimden ekonomiye her alanda milletin yüzünü güldürecek, dertlerine derman olacak hamleleri yapmaktır. 94’de Refah Partisi bunu yapmıştı. 2021 ‘ de de bu anlayışla siyaset yapan Saadet Partisi‘dir. Kendilerine kaybettikleri şeyi, kaybettikleri yerde aramalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x