Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Buzağı destek başvuruları başladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

2018 yılı birinci Dönem Buzağı Destekleme İcmal listeleri askıya çıktı. 10 gün süreyle askıda kalacak listelerin kontrol edilmesi tavsiyesinde bulunan Kırıkkale İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemal Karakoç, buzağı başına 350 TL ila 550 TL arasında destek sağlanacağını söyledi.

 

26 EYLÜL’E KADAR BAŞVURMALARI GEREKİYOR

2018 yılında doğan, doğduğu işletmede 4 ay kalmış, şap ve sadece dişilere olmak üzere Brusella aşıları yapılmış olan buzağılara 350-550 TL arası destekleme ödemesi yapılacak. Destek ödemelerinden yararlanacak yetiştiricilerin oluşturduğu icmal listeleri askıya çıktı. 26 Eylül 2018 tarihine kadar askıda kalacak olan listelerin kontrol edilmesi tavsiyesinde bulunan Kırıkkale İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemal Karakoç “Yetiştirici eğer Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine üye ise üyesi olduğu birliğe, hiç bir birliğe üye olmayan yetiştiricilerin ise bizzat İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvuruda bulunması gerekmektedir. Başvuru dönemleri dışında başvuru kabul edilmeyeceği için yetiştiricilerimizin mağdur olmaması için 26 Eylül 2018 tarihine kadar başvurularını yapmaları önem taşımaktadır” ifadesini kullandı.

 

KİMLER NE KADAR ALACAK

Destekten kimlerin yararlanabileceği konusunda bilgiler veren Kırıkkale İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemal Karakoç “Herhangi bir yere kayıtlı olmayan yetiştiriciler buzağı başına 350 TL destek alacak. Yetiştirici Birliğimiz üyesi ve buzağı suni tohumlama ile elde edilmişse buzağı başına 500 TL, döl kontrolü projesine dahil olan boğaların siperleri ile tohumlanan buzağılara 550 TL destek ödemesi yapılacak. Şap ve brusella aşıları tamamlanmış, doğduğu işletmede 4 ay kalmış buzağılar bu desteklerden yararlanacak” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x