Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyaset

Can, “Akan her kanda parmağınız var”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

MİLLETVEKİLİ CAN, HDP’NİN ÖNERGESİNE SERT BİR DİLLE KARŞI ÇIKTI

 

Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, HDP Grubunun TBMM’ne verdiği öneriye aleyhte konuşma yaptı. Sert bir dille öneriyi eleştiren Can, “Bizim akan her kanda parmağımızın olup olmadığını milletin takdirine bırakıyoruz. Ama akan her kanda Genel Başkanınızın arkadaşlarınızın parmağı olduğunu herkes biliyor” dedi.

 

ÖYLE YAĞMA YOK

Diyarbakır Milletvekili Grup Başkan Vekili İdris Baluken tarafından ‘AKP Hükûmetinin politikalarıyla birlikte çeşitli valilikler tarafından hukuka aykırı bir biçimde ilan edilen sokağa çıkma yasakları boyunca yapılan operasyonlarda öldürülen sivillerin araştırılması’ amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisine verilmiş olan Meclis Araştırma Önergesine karşı Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can aleyhte konuşma yaparak, sert bir dille önergeye cevap verdi. Konuşmasına “Aslolan, normal olan, sokağa çıkma yasağının değil, sokakta gezmenin, özgürce dolaşmanın olduğu ortamlardır” diyerek başlayan Can, “Peki, sokağa çıkma yasağı niye ilan ediliyor? Bunun gerekçesi hiç burada konuşuldu mu? Hendek kazacaksın, belediye hendek kazmaya devam edecek. Hendekler niçin kazılıyor? Pusu kuracaksın, askerî, güvenlik görevlisini şehit edeceksin. Öyle yağma yok, bu hendekler kapanacak, operasyonlar devam edecek, hiç kimse rahatsız olmasın, hiç kimse rahatsız olmasın” ifadelerini kullandı.

 

DEVLET OLMANIN GEREĞİ NEDİR?

Can konuşmasının devamında, “Nusaybin’de 2 şehit verdik. Allah rahmet etsin onlara. Evet, bu şehitler gelmesin diye, analar ağlamasın diye çözüm süreci vardı. Evet, bu süreci baltalayanlar kimler, onu da biliyorsunuz. Burada bir hatip çıkıyor. AK Parti sıralarını eliyle göstererek “Akan kanlarda her birinizin parmağı var” diyecek, bizim akan her kanda parmağımızın olup olmadığını milletin takdirine bırakıyoruz. Ama akan her kanda Genel Başkanınızın arkadaşlarınızın parmağı olduğunu herkes biliyor. Evet, Hakkâri’nin, Batman’ın, Şırnak’ın bütün dağlarında ve ovalarında insanların özgürce dolaşabildiği ortamlar sağlanıncaya dek bu operasyonlar devam edecek. Bu operasyonların devam etmesinden de kimse rahatsız olmasın. Bütün bunlar. 780 bin kilometrekare toprakta 78 milyon insanımızın güvenliğini ve huzurunu sağlamak içindir. Eğer bu güvenlik ve huzuru sağlamak devletin asli bir göreviyse tabii ki devlet. Devlet olmanın gereği nedir? Vatandaşların, bireylerin güvenliğini ve huzurunu tesis etmektir” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu