Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

Can karamsar!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

AK Parti Milletvekili Ramazan Can, aday adaylığı konusunda karamsar olduğunu ifade etti. Can, “Kesin kararımı vermedim” dedi.
“İSTİŞARELERDEN SONRA KARAR VERECEĞİM”
AK Parti İl binasında düzenlenen halk günüde Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can vatandaşla bir araya geldi. Vatandaşlarla buluşmadan önce basın mensuplarına gündemi değerlendiren Can milletvekilliği adaylığı konusunda soruya, “Kesin kararım vermedim. Görüşmelerde bulunacağım istişareler yapacağım. Bu istişarelerden sonra kesin kararımı vereceğim. Onun için biraz daha beklemeniz gerekiyor” şeklinde konuştu.
“ÜRETİM 52 BİNE ÇIKACAK”
Milletvekili Can ilimizin gündemini meşgul eden Milli Piyade Tüfeğinin MKE’de üretilmesi konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Can, “MPT için bir platformu oluşturuldu. Bu platformu Milli Savunma Bakanımızla görüştü. Savunma Bakanı heyete “50 bin 100 bin ne üretiyorsanız biz MKE’nin yapmış olduğu silahları almaya hazırız” dedi. Biz silahın tamamını biz mi yapacağız, belli bölümünü hizmet alımımı yapılacak. MKE açısından en son patenti kimin olacak. Bu silah patente Savunma Bakanlığına ait. Şuan Silah Fabrikası 20 bin kapasitesi var.
“30 BİNİ 6 AY SONRA YAPACAĞIZ”
Tezgâhlar ardından 30 bin ikinci etapta 50 bin çıkacak. 30 bini 6 ay sonra yapacağız. 52 bin ulaştığımızda da bu silahı Kırıkkale’de üretip ordunun ihtiyacını karşılayacağız”  diye konuştu .Can “Savunma Bakanımız savunma müsteşarı ile görüşülecek. Başka bir firmanın “Ben bu silahı üretirim” demesi olumsuz değildir. MKE üzerindeki ölü toprağı atıp ciddi yatırımlar aldı. Son dönemde MKE’ye alına eleman 800’ü buldu. Her yıl 100-150 kişi işe alınıyor ” şeklinde konuştu
ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ
Can yaptığı açıklamada, “Biz MKE’yi özel sektörle, rekabet edecek seviyeye getiriyoruz. Rekabet için destek ile yürüyecek. Daha da mesafe alması gerekmekte. Biz girişimlerde bulunuyoruz. Doğrudan olmasa da dolaylı herkes MKE’nin ekmeğini yedi. MKE Kırıkkale’nin simgesidir. Özel sektörle rekabet edecek şekilde olması gerek. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu