Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Can; ‘Kim yolsuzluk yaptıysa üzerine gidilsin’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Ramazan Can, hafta sonu Kırıkkale’ye gelerek, önemli açıklamalarda bulundu. 17 Aralık’ta yapılan operasyonlarla ile ilgili konuşan Can, “Kim yolsuzluk yaptıysa üzerine gidilsin” diye konuştu.

AK PARTİ’NİN OYU HALA YÜZDE 50
Seçim çalışmlarından bahseden AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Ramazan Can, önümüzdeki günlerde gövde gösterisi yapacaklarını söyledi. Kırıkkale’de büyük bir seçim kampanyası yapacaklarını ifade eden Can, AK Parti’nin herzaman favori olduğunu ifade etti. 17 Aralık’ta yapılan operasyonlarla ile ilgili konuşan Can, Ak Parti’ye bir komplo kurulduğunu ve bunun halk tarafından şeffaf bir şekilde görüldüğünü ifade etti. Ak Parti gibi bir iktidarın halktan soyutlanamayacağını dile getiren Can, hala anketlerde yüzde 50’nin üzerinde olduklarını yineledi. İktidarı bertaraf etmek için bazı yapıların elinden gelini yaptığını iddia eden Can, maalesef bunu başaramadıklarını söyledi.

GEREKLİ CEZA VARSA VERİLMELİDİR
Yolsuzluk yapanın üzerine gidileceğini anlatan Can, bununla ilgili genel kurulda bir konuşma yaptığını ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenin Allah’ın burnundan fitil fitil getireceğini söyledi. Ak Parti’nin üç ‘Y’ başlığında kuruluş felsefesi olduğunu hatırlatan Can, yolsuzluğa, yoksulluğa ve yasaklara karşı Ak Parti’nin dik durduğunu söyledi. Can, “Hukuk gereğini yapmalı, üzerine gitmeli. Gerekli ceza varsa verilmelidir. Yargılanırlarsa cezalarını alsınlar. Ama burada bunuda öylemek gerekir. Yaklaşık 3 yıldan bu yana yapılan bir iş ve takip var. Hepsi aynı potada toplanmış ve bu yapı bombayı patlattı.” diye konuştu.

UMARIM BİR DAHA BÖYLE OLAYLAR YAŞANMAZ
Can, TBMM’deki kavgaya ilişkin, “Hiç kimse şiddeti arzu etmez, milletvekilleri görüşleri ile meseleyi dile getirmesi lazım. Umarım bir daha böyle olaylar yaşanmaz” dedi. Can, Türkiye Adalet Akademisini ilgilendiren 22 maddenin genel kurulda kabul edildiğini belirterek, HSYK ile ilgili maddelere henüz başlanmadığını, bu sürecin tekrar değerlendirilebileceğini, bir mutabakat olduğu taktirde anayasa değişikliğinin tekrar gündeme gelebileceğini söyledi. Can, TBMM Adalet Komisyonu’nda geçtiğimiz günlerde yaşanan olaylarla ilgili soru üzerine, yaşananlardan dolayı kendi payına özür dilediğini, Adalet Komisyonunun ihtisas komisyonu olduğunu, dağarcığında hukuk bilgisi olanların yasalaştırılmak istenen metni bu manada teknik olarak değerlendirmeleri gerektiğini kaydetti.

İKTİDAR PARTİSİ SÖZCÜLERİNE HAKARET EDİLİYOR
Şimdi böyle bir yapı ile karşılaştıklarını ifade eden Can, şöyle konuştu: “Her konuşan muhalefet partisinin sözcüsü, iktidar partisi sözcülerine hakaret ediyor, ‘hırsız’ diye ağza alınmayacak bazı sözler söylüyor. Bu olaylar komisyonda da oldu, netice itibariyle insan etten, sinirden yaralatılmıştır. Bunlara sabır gösteremeyebiliyoruz, sabır patlaması oluyor. Ama hiç kimse şiddeti arzu etmez. Milletvekilleri görüşleri ile meseleyi dile getirmesi lazım. Umarım bir daha böyle olaylar yaşanmaz.” Can, basın toplantısının ardından vatandaşların sorunlarını dinledi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
...
...
26 Ocak 2014 21:09

ne oldu da hesap sorulsun diyorsunuz.. onca polis ve savcı değiştikten sonra aklınız başınıza geldi galiba.. ama siz bunları ancak makarnacılara yedirirsiniz.. millet uyanıyor yavaş yavaş(hızlı olması dileğim)..

Başa dön tuşu