Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Cebeci; Her Esnafın 500 bin lira limiti hazır

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Cebeci, 2021 – 2022 yılları arasında esnafa 471.500.000 lira kredi desteğinde bulunduklarını söyledi. 

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Cebeci, 2021 – 2022 yılları arasında esnafa 471.500.000 lira kredi desteğinde bulunduklarını söyledi. 

2936 ORTAKLI KOOPERATİF

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Cebeci, sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya geldi. Halk Bankası Şube Müdürü Orhan Yücel ve oda başkanlarının hazır bulunduğu toplantıda Kooperatif Başkanı Osman Cebeci, verilen krediler hakkında bilgiler verdi. Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 2936 ortağının olduğunu hatırlatan Cebeci, “isteyen herkese kredi veriyoruz” dedi.

FİNANSMANDA SIKINTI YAŞAMIYORUZ

Kooperatifin 355 milyon finansmanı olduğunu dile getiren Cebeci yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Biz finansman sıkıntısı yaşamıyoruz. Türkiye’de Halk Bankası haricinde hiçbir banka normal şartlarda kredi kullandırmıyor. Kısa vadede çok düşük kredi kullandırıyor. Halk Bankası esnafın bankasıdır. Kooperatifte esnafın kooperatifidir. Para bankanın, destek hazinenin, dağıtmakta bizlerin görevidir”

HER ESNAFIN 500 BİN LİRA LİMİTİ HAZIR

Her hafta ortalama 90 ortaklarına kredi çıkardıklarını dile getiren Cebeci, “Son 1 yılda limitlerin artışı ile birlikte çok büyük yoğunluk oluştu. Ayda 400’e yakın talep var. Kırıkkale’de ben esnafım diyen her kişinin 500 bin lira limiti hazır. Bu krediyi herkes alacak, kimse endişeye kapılmasın. Finansmanda hiçbir sıkıntı yok. Tek sıkıntı aşırı talebin olmasıdır”

BİN KOOPERATİFİN İÇERİSİNDE İLK 50’DEYİZ

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin Türkiye’de ki bin kooperatif içerisinde ilk 50’lerin içerisinde olduğunu dile getiren Cebeci, “Kırıkkale’de ki en büyük STK’ların başında gelmektedir. 24 saat hizmet veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bizim işimiz ve derdimiz esnaftır. Önce ülkemiz mantığı ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bizlerde Kırıkkale’de iyi çalışmalar yapmak için mücadeleler veriyoruz”

1 YILDA 243 MİLYON DAĞITTIK

2022 yılında 243 milyon lira gibi bir para dağıttıklarını söyleyen Cebeci, “12 ayda esnafımıza para dağıttık. Bu demek oluyor ki biz doğru yoldayız. Süreci sağlıklı götürmeye çalışıyoruz, götürüyoruz da. Bizim tek sıkıntımız esnafımızın 1 haftada alacağı parayı 1 ayda alıyor. Bunun sebebi ise yoğunluk. Düşük faizli krediyi halk bankasından kullanıyorsak, diğer hesaplarımızı da halk bankasından kullanın. Türkiye’de tek düşük faizli krediyi halk bankası veriyor”

VERİLEN KREDİLERİN TAKİBİ YAPILIYOR

Verilen kredilerin takibinin de yapıldığını söyleyen Cebeci, “Biz verdiğimiz her kredinin takibini yapıyoruz. Bizden alınan paralar altın ve dövize gitmeye başladı. Bu paralarda tüyü bitmedik yetimin hakkı var. Bu paralar ile altın döviz almanın yanı sıra ihtiyacında kullan. Biz bunun takibini yapıyoruz. Tespit edildiği halde biz parayı geri çağırıp faizi ile birlikte alıyoruz” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x