Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Çelebi

Çelebi Yeniyapan Ortaokulunda eTwinning Projesi Gerçekleştiriliyor

Kırıkkale'nin Çelebi ilçesi Yeniyapan ortaokulunda; İngilizce öğretmeni Merve Mercan Yıldırım’ın katıldığı Productive Skills in English by Other Disciplines; Romanya, Azerbaycan, Polonya ve Türkiye ortaklı uluslararası bir eTwinning projesi gerçekleştiriliyor.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin Çelebi ilçesi Yeniyapan ortaokulunda; İngilizce öğretmeni Merve Mercan Yıldırım’ın katıldığı Productive Skills in English by Other Disciplines; Romanya, Azerbaycan, Polonya ve Türkiye ortaklı uluslararası bir eTwinning projesi gerçekleştiriliyor.

KENDİLERİNİ İFADE ETMEDE DAHA ÖZGÜVENLİLER

Yeniyapan ortaokulu İngilizce öğretmeni Merve Mercan Yıldırım, haber sitemize yapmış olduğu açıklamada: ‘Bu proje ile öğrenciler üretken dil becerileri olan konuşma ve yazmaya odaklanıyor, İngilizce’yi diğer disiplinlerle ilişkilendirerek her ay bir ders konusu üzerine çalışmalar yapıyor. Proje 2023 Eğitim Vizyonu Yabancı Dil Eğitim hedefleri ile uyum içerisindedir. Ekim ayında başlayan projede öğrenciler, uzaktan eğitimde özellikle dersten kopmadılar ve İngilizce’ye karşı olumlu bir tutuma sahip oldular. Öğrencilerim öğrenmeye çok açık ve istekli, İngilizce konuşma ve yazma becerilerini geliştirebilmeleri için bu projeye köy okulu olarak katıldık. Şu ana kadar yapılan çalışmalarla, yeni ve faydalı birçok şey öğrendiler, kendilerini ifade etmede daha özgüvenliler.’ şeklinde ifadelerde bulundu.

ÖĞRENCİLER FARKLI KÜLTÜRLERİ KEŞFEDİYOR

Yapılan çalışmalarla Çelebi ilçesi Yeniyapan ortaokulu öğrencileri; farklı kültürleri keşfediyor, yabancı dil yeterliliklerini ve sosyal becerilerini geliştiriyorlar. Öğrencileri İngilizce’ye yönlendirmek, onların derse olan dikkatlerini çekmek için yapılan  eTwinning projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Projede 13 öğretmen ve 108 öğrenci ile çalışmalar devam ediyor. Projenin amacı; İngilizce dersini diğer derslerle ilişkilendirerek yabancı dildeki üretken becerileri(yazma-konuşma) geliştirmektir. Projede her ay farklı bir ders üzerine çalışmalar yapan öğrenciler, işbirlikçi web 2.0 araçlarını da kullanarak teknoloji etkili kullanmayı öğreneceklerdir.

twinspace sayfasında görüntülemek için: https://twinspace.etwinning.net/116911

http://celebiyeniyapanortaokulu.meb.k12.tr/icerikler/ps-in-english-by-other-disciplines-ingilizce-ogretmenimiz-merve-mercan-yildirimin-e-twinning-projesi-basari-ile-devam-ediyor_10669750.html

eTwinning NEDİR?

eTwinning Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır. 2005 yılında Avrupa Komisyonunun öğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning, 2014 yılından bu yana AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor programi olan Erasmus+’a, sıkı bir şekilde entegre edilmiştir.

https://www.etwinning.net/tr/pub/index.htm

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x