Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

eTwinning Bölgesel Çalıştayı sona erdi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

2 gün süren Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir, Çankırı ve Çorum komşu şehirlerden toplamda 80 öğretmenin katılımıyla, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eurodesk Noktası Ar-Ge Birimi ile birlikte koordine ettiği eTwinning bölgesel çalıştayı Hotel Carmin’de yapılan iki günlük toplantı ile sona erdi.

 

İlimizde ilk defa bölgesel bir çalıştaya ev sahipliği yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, komşu illerden 50 öğretmeni ilimizde ağırladı. Çalıştay kapanış konuşmasını yapan eTwinning İl Koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz; “ilimizde Avrupa Standartlarında 5 ilden öğretmenlerin katılımıyla böylesine güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını, ilimizde 106 adet eTwinning projesinin okullarında yürütüldüğünü ve diğer şehirlere göre iyi bir konumda olduklarını dile getirdi. Ayrıca Öğretmenlerimiz için oldukça verimli geçen bu çalıştayda öğretmenlerimiz; “eTwinning portalında profil oluşturmayı, web 2.0 araçlarını EBA ve akıllı tahtalarda kullanabilmeyi, Projeler oluşturmayı öğrendiler; ayrıca Erasmus+ programları ve Eurodesk hakkında da öğretmenlerimiz donanımlı hale geldiler” dedi.

 

DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTILAR

Çalıştay boyunca,  Özbek Saran İlkokulu İngilizce öğretmeni Merve Üstün, Zübeyde Hanım İlkokulu İngilizce öğretmeni Zekiye Bakır ve Özel Gazi Ortaokulu İngilizce öğretmeni Meltem Bekler çalıştayda projelerinin standını açarak deneyimlerini diğer öğretmenlerle paylaştılar. Çalıştayın son gününde yapılan bölgesel eğitimi yerinde inceleyen, Kırıkkale Vali Yardımcısı Adnan Kayık yaptığı konuşmada “Eğitim için güzel bir atmosfer, devletimiz öğretmenlerimizin eğitimleri için gerçekten güzel imkanlar sunuyor, Çankırı, Çorum, Kırşehir ve Yozgat’dan gelen bütün öğretmenlerime katılımlarından dolayı kutluyorum, görev yaptıkları şehirlerine dönerlerken güzel hatıralarla umarım yolcu ederiz” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Şener ve Kırıkkale Vali Yardımcısı Adnan Kayık, bu sene mücadele ettiği ligde şampiyon olan Türk Metal Kırıkkalespor atkısını eğitmen kadrosuna hediye ettikten sonra, katılımcılara sertifikalarını verdiler.

 

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x